en ny upptäckt i skogens djup…


Fotopromenaden blev av.  Min följeslagare blev min Canon och mina tankar. Tankar över varför ingen ville hänga med. 😉 Nåväl… Vädret hade uppehåll, så blöt blev jag inte. Däremot efter ett tag hade jag inte en aning om var jag var och vart jag skulle hamna.  Lite skrämmande mitt i skogen. Dåligt skyltad trots stora vägar lite överallt. Förutom den inledande storkartan, var det bara  förbudsskyltar eller förmaningsskyltar om att  hunden ska vara kopplad.

Jag gick förbi en märklig byggnad  som såg mest ut som en misslyckad och avstannad bygge, där någon hade storartade drömmar. Man kunde inte gå in i området dock.

Efter en del letande på nätet vet jag nu att den spöklika balsalen är en vattentorn… Den heter Uggleviksreservoaren. Den ritades 1935 av Paul Hedqist, dock står ingenstans hur långt tid det tog att bygga den. Men där står byggen nu på 64 pelare som är 12 m höga.
Alltihopa ser mest ut som något avslutat kapitel, som står där för ingen nytta alls. Där man kunde ha rave-party på nätterna, men den är faktiskt i drift än idag.
Har lite svårt att förstå hur den fungerar och var vattnet är, men jag tror att bassängen ligger ovanpå dessa 64 pelare. Undrar varför är bassängen ligger på 12 m´s höjd? 18 000 kubikmeter vatten skvalpar där uppe.. Det är mycket. Hoppas att den håller länge.

 

Annons

9 tankar om “en ny upptäckt i skogens djup…

   • Jaja. Söndagförmiddagar ägnas med fördel åt ledsyn och introvert kaffesörplande i långsamt mak följt av ett helveteshett timslångt bad medan livet sakta återvänder.

    Möjligen skulle en eldsvåda eller jordbävning kunna utgöra ett giltigt skäl att rucka på den proceduren.

    Men visst är det vackert med alla färgerna …

    Gilla

    • Kan rekommendera Fantasia från 1940 som helhet.

     Fast den ska då ses på stor duk med bra ljud. Vinterpalatset helst då fast det är väl rivet sen länge.

     En sådan film hade varit omöjlig att producera idag med de lönsamhetskrav som präglar produktionen. Disneys dyraste produktion räknat i relativt penningvärde och det tog ända fram till tidigt 70-tal innan den gick ihop ekonomiskt.

     Detta är nog den mest kända sekvensen

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.