köttkamouflage…


Jag är inte så duktig på kött vill jag börja med. Jag läser i tidningen och hör i radion att man har köpt in färgade fläskkött i tron att det var oxfilé. Jag har för mig ändå att det är en viss skillnad mellan fläskkött och oxfilé. Både i smaken och i konsistensen. De som jobbar med den dagligen borde ju kunna känna skillnad. Men nej det gör de tydligen inte. Eller så gör de det men vinsten kom förre fram tills nu och  då passar det att skylla på ledet förre.

Det är ju många ton som har köpts så många är lurade. Eller inte. Jag antar ( fast det är en antagande bara) att den var ju också billigare i inköp. Så man borde ju ha anat oråd.  Men det vet jag inget om och kanske var priset det samma som som den äkta varan skulle ha haft.

Som tur är fanns ju en kund som var uppmärksam (vet inte om det var en restaurangbesökare eller en som köpte in) och nu är kedjan igång. Själv tycker jag att man borde ha uppmärksammats det med en gång.  Tomas Narving på Svensk Cater var dock mer uppmärksam

Jag själv kanske inte skulle kunna göra skillnad. Kanske. Jag äter hellre fjäderfä och där känns det om det är kyckling eller en gås jag äter.

Och nu undrar jag också hur många muslimer som fick den på sina tallrikar i tron att de åt oxfilé?
Helt klart är att man inte längre kan tro på någonting. Och nu kommer följa en tid i oxfilebranchen där alla kommer skylla på alla.

SvD, DN, AB, Xpressen,

Annons

8 tankar om “köttkamouflage…

 1. Håller just på med kött. Ger katterna fransyska och bogstekar. Råa bitar får dom. Måste tömma frysen. Ska inte med nytt kött. Kokar gryta på rostbiff och en stor gryta på högrev. Katterna blir lyckliga. Är så jävla trötta på köpt burkmat och knacks.
  Klar man kan skilja på kött och kött. Men här det nog bluff för hela slanten som blivit avslöjat. Nötkött är mycket rödare. Så då blir det till att färga griskött för att tjäna en hacka. Bra fråga där om muslimerna. De får ju inte äta gris. Men dom kanske känner på en gång att det är något fel.

  Gilla

  • Dina katter har verkligen lyxig. Men storstadskatter får nöja sig med burkmat. 😦
   Någon kommer väl lyckas förgifta en större del av mänskligheten någon gång. Allt detta mixtrande för vinningens skull är ju inte hälsosamt.

   Gilla

 2. För några år sedan deltog jag i en kurs på Älvsjömässan. Lunch ingick i kurspriset och vi serverades en mörk köttbit som såg ut som ett mellanting mellan lövbiff och leverbiff. Smaken var helt ny för mig. Jag frågade serveringspersonalen vad det var för kött. De visste inte och jag bad dem att fråga kökspersonalen. Efter en stund kom servitrisen tillbaka och sade att ingen i köket visste vad det var för kött eller från viket djur det kom.

  Gilla

  • Låter inte alls bra. Man vill ju veta vad man äter. Skrämmande att de som jobbar i köket och alltså det är deras jabb att veta och känna igen kött. verkade helt okunniga. Jag skulle nog skickat tillbaka rätten.

   Gilla

 3. Märkligt minst sagt. Nog tror jag att jag skulle tycka att oxfilén smakade ganska konstigt om det egentligen var gris jag åt. Själv tycker jag det är lika stor skillnad på oxfilé och griskött som på oxfilé och kyckling.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.