lite upprörd…


Fick en räkning från Gasverket. Summan i sig kanske inte så mycket till synes 733 kr för 90 dar, men  min elräkning är bra mycket billigare  487 kr för samma period, trots att jag använder mer el en gas. Min matlagning är obefintlig i sammanhanget. Ibland inte ens går jag  i närheten av min spis. Jag skulle gärna kunna rationalisera bort det där med mat, men tyvärr går ju inte utan att mista livet, eller om inte annat så gärna outsourca…men det går inte heller.

Som sagt kanske inte summorna är speciellt höga. Men det retar mig att jag betalar gas inte efter hur mycket jag utnyttjar gasen utan hur många rum jag har. Kan någon förklara mig vad har det med saken att göra att jag har en tvårummare. Tror att det är dags att avverka min gasspis. Jag har alltid hatat gas, men är för bekväm att agera i såna angelägenheter. Urtrist och bökigt.
Spisen är som  ny  trots sina 10 år, och med elugn dessutom. Märket av Goranje. Frågan är bara vad man ska köpa istället. En vanlig elspis med plattor, en keramikhäll eller en induktionshäll?
Om jag hatar nåt så är just att välja. Värdig en äkta våg.

Dessutom har jag huvudvärk. 😦

Annons

7 tankar om “lite upprörd…

   • Javisst! Inte kult när man känner sig så. Då har man kört fast. Då brukar jag sätta mig och sticka eller gå ut. Man vill ju ha flyt hela tiden.

    Enda och ända är två olika ord. Du skrev ända när du menade enda i ett annat svar till mig.

    Gilla

    • Just nu är jag väl för stressad av att tiden galopperar. Jag vet att det är lätt att säga att man ska lugna ner sig. Men det är lättare sagt än gjort. Men jag kanske kommer på bättre tankar så småningom.
     Ju man har ju bara en enda ända. Eller blev det fel nu också?

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.