bloggtjänst stängs ner…


Nu är det inte längre intressant att läsa vad vanlig folk har för tankar och vad vanlig folk tycker och tänker.  Bonniers stänger möjligheten för vanliga läsare att blogga på mama.com, veckorevyn.com och på amelia.se
Bonniers uppger att anledningen är att de inte längre kan ge fullgod service för alla som bloggar hos dem.

Dock mörkar de om den egentliga orsaken, nämligen att annonsörerna föredrar kända bloggare istället för anonyma.  Kan ju hända att även Aftonbladet stängde sin bloggtjänst av samma anledning en gång för många år sen.

Kanske ska folket tystas igen. Folk ska ju inte kunna sticka upp och styra fritt och ha åsikter som inte går i linje med det som har bestämts… Hur kommer världen se ut om alla kan lägga sig i vad överheten bestämmer.

Kaos blir det då. Och det är ju redan i vissa delar i vårt värd.

Nu drabbar detta inte mig. Bloggar inte organiserat, även om att blogga på Aftonbladet var ju kul.  Var ju lättare att få läsare förr än det är nu. Men bloggstormen har  lagt sig.  Facebook och Twitter tar många i sin omåttliga famn. Och Instagram.  Med korta meningar, snabba bilder, och ofantligt många uppdateringar. Fulla av försköningar om sig själva och omgivningen. Med helst plutande mun och svankande rygg går vi ner i ytligheternas ytliga kaos.

Men jag kan ju ha fel också.

Annons

19 tankar om “bloggtjänst stängs ner…

 1. Tror du har rätt. Det handlar om pengar. Det har blivit lite stiltje i bloggeriet. Det är som du säger fb och twitter o s v som gäller. Fort,och kort ska det vara. Ser att många har fb som blogg. Märkligt!

  Gilla

  • Saker blir bara ytligare. Jag kopplar min blogg till fb i hopp om… Ja fler läsare. Men det ger inget.
   Få se hur länge man håller på med. Det är en bra plats att avreagera sig på. Att få ut frustrationen istället för att få hög blodtryck. Eller dyra pengar till en psykolog.
   Började på Google + för att visa mina foton. Resultatet är bara… Död. Har inte fått en enda spontan kommentar. 😦

   Gilla

 2. När det gäller Bonnier är det bara stålar (och naturligtvis en del åsiktsbildning) som gäller. Tänk på det nästa gång dom ringer och vill kränga en prenumeration på DN till dig.

  Gilla

  • Jag är stor förbrukare av olika tidningar. Men har inte en enda prenumeration. När de ringer från DN eller SvD för att erbjuda gratis prenumeration, frågar jag alltid om de har en tjänst som samlar in tidningen vid min dörr när jag har läst den färdigt. Om inte så vill jag inte heller varken gratis eller pren. För det är tungt jobb att bära bort skiten.
   Jag har också avstyrt all gratis reklam och stadsdelstidningar. Än så länge har jag råd att köpa varor för vad det kostar just när jag ska köpa.

   Gilla

   • Du kunde ju föralldel ha en kakelugn att elda tidningarna och reklamen i under kulna höst- och vinterkvällar …. 😛

    Allvarligt talat är informationsinnehållet i svenska dagstidningar rätt litet om ens något. Vinklingarna av nyheter och selekteringen av vad som presenteras får den forna Pravda att framstå som tämligen saklig och mångsidig.

    Gilla

    • Det är precis så. Gillar liknelsen med Pravda.
     Dessutom en och samma nyhet i alla medier. Ingen vågar skriva om något som de andra inte har skrivit. Trots att det finns en stor värld med massor av händelser.
     Tur att man kan lite språk att kolla i andras sätt att tolka andra delar av världen.

     Gilla

    • Det finns en uppenbar fara i ett medielandskap där ägandet koncentreras på ett fåtal ägarfamiljer. Det står föralldel ägarna fritt att styra sina leksaker hur det råkar behaga men jag tänker inte betala för eländet.

     Tror f.ö. att en del av förklaringen till undertryckandet av info i media styrs av politikerna via presstöd och sändningskoncessioner. Sverige är i många avseenden mer toppstyrt än vad många av de forna diktaturerna var då folk där åtminstone var medvetna om desinformationen.

     Gilla

 3. Vet inte om du har fel Antonia, med närmare eftertanke så har du nog en poäng, men kommentaren om dom där ”plutanded” läpparna får en att dra på smilbanden´, när man ser det framför sej, overkligt, ytligt och ÄCKLIGT- men det är ju vad jag tycker. Vad är det för sensuellt i dessa onaturligt stora och utskjutande ”organ” ?? Jag vet i allafall inte. Jag har å andra sidan heller insett intresset i vad en så kallad kändis tycker och tänker. Kan inte vara mera ointressant- MEN det är ju jag som tycker det, förmodligen är jag i minoritet.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.