likgiltighet…


Smartphone i var mans hand. Oavsett ålder, men framförallt den unga generationen har verkligen tagit till sig till 110 %. Man kollar telefonen i tid och otid. Bloggen ska kollas, Twitter och Facebook. Även om man träffas så sitter alla försjunkna i sina egna telefoner och smsar till varandra istället för att öppna munnen.

Undrar hur småbarn kommer bli när man ser deras föräldrar ständigt upptagna med nåt spännande telefonen erbjuder. Idag verkar vara viktigare vad som händer i Facebookvärlden än i ens absoluta närhet. Spädbarn ställer ju inte så mycket frågor, än, de bara iaktagar, och med den nonchalans som många föräldrar visar sina egna barn genom att ha näsan ständigt i en iPhone, Samsung eller Experia , kommer barnen tilltala telefonen snart som mamma eller pappa. Och ty sig till telefonen mer än till sina egna föräldrar.

För vad kommer att hända om man inte kollar hela tiden om vem äter vad till frukost bland Facebooksvänner? Eller vart promenaden gick och med vem, eller hur man renoverat till vitt . Och framförallt hur många ljuger om vad man har för sig för att verka spännande och inte vara en tråkmåns. Undrar hur många procent lögner som förekommer i dessa medier?

När jag tar en promenad ser jag folk som går med näsan i sina telefoner. De förlitar sig att andra ser dem och därmed undviker kollisioner. Undrar när kommer appen som kommer hjälpa till att just undvika att gå emot en stolpe ( vilket jag har sett) eller att krocka med folk, som är lika upptagna med sina förehavande i sina egna telefoner. Jäklar det är ju en suverän ide som JAG skulle kunna bli rik på, men nog blir någon annan till en krösus istället.

Hade en kund förra veckan, som kollade sin telefon var 30-e sekund medan jag förklarade hur behandlingen kommer att gå till, och varför hens hår kommer försvinna osv. osv. Till slut var jag tvungen att fråga om det är något viktig brev som är intågande i telefonen. Nej blev svaret, men då kan du väl lägga din koncentration till vad jag säger.

Folk har blivit total beroende av sina telefoner. Snart kommer vi läsa nyheter om att någon tar livet av nån för att mördaren har blivit störd i sin användning av telefonen.

Det är ju helt galet, hur just den tekniken har förvandlat världens goaste människor till robotar, som likt zombiesars hasar sig fram på gatorna med näsan i en annan värld. Barnen som föds idag får definitivt inte den omsorg och uppmärksamhet som barn som föddes för 20 år sen fick. De kommer ty sig mer till en svart iPhone än till sina egna föräldrar då ungen kommer inte känna igen mamma och pappa.

Fast här har jag en ny idé till… Föräldrarnas foto på skalet. Så ungen ändå får åtminstone en bild om dem. Jag vill nog ha procent på intäkterna. Glöm inte det, å andra sidan ingen läser bloggar idag, eller i alla fall väldigt få, så är det väl ingen ide att oroa sig heller… Ser hur kommentarerna blir bara färre och färre, likaså besöksstatistiken har djupdykt i den senaste tiden med 😦 😦 Inte kul alls då jag fortfarande gillar att skriva i bloggen.

Annons

13 tankar om “likgiltighet…

 1. –Jag vill vidga begreppet, säga att vi hade mått bra av att ha andra människor, om det sen var dagis, kompisar med föräldrar – eller en pappa. Nu var vi helt utlämnade åt mamma. Hon kunde välja, vi hade inga val. Att bryta sig loss från det, ha en egen röst, blev så svårt. Antingen var man inne – eller ute.

  Gilla

 2. Mycket bra inlägg. Jag skrattar. Vart ska det barka hän? Man ska hålla mobilen ifrån sig så långt som möjligt. Man utsätt för strålning. Känner till tre som gått igenom kraftig cancerbehandling för tumörer i halsen. Huvaligen! Senast en kusin som genomgår en mycket tuff cancerbehandling.

  Det är roligare att umgås i mobilen än med varandra. Som sökte man hela tiden efter något annat. Det som ÄR räcker inte.

  Gilla

 3. Nåja. Folk är rätt inåtvända för närvarande. Då antar jag att det går ut över bloggläsandet också.

  Varför det blir så kan man ha olika teorier om.

  Gilla

 4. Jag trivs rätt bra med den nya tekniken men det ligger mycket i vad du skriver. Just småbarnsföräldrar med vagn (där barnet sitter vänt framåt) som bara har fokus på mobilen.

  Finns ett annat ruskigt exempel. Några som jag känner har hela familjen, mamma, pappa o barn i ett slags dataspel. Istället för att umgås så dansar deras motsvarigheter på skärmen. Helt sjukt!

  Gilla

 5. Hehe tycker det är ett väldigt intressant fenomen. Själv läser jag väldigt mkt böcker, men senaste åren så se jag alla böcker i tfn vilket är smidigt. Sen lyssnar jag väldigt mkt på musik och uppdaterar min blogg. Blir inte lika mkt FB uppdateringar. Men det blir såklart 20mim FB per dag iaf och detta pga alla mina gamla vänner inte bor i samma stad eller bor utomlands.

  Tror att fler och fler behöver någon sorts av bekräftelse, där av all uppdatering löpande.

  Sen att en 10-12 åring springer runt med en iPhone 4S är INTE OK. eller att kidsen sitter med sina mobiltelefoner under lektion är heller inte ok. De Svenska barnen blir ju bara dummare och dummare om man nu kollar statistik för ex matteproven globalt. Men det är föräldrarnas fel i kombination av konsumtionssamhället som tycker det är accepterat.

  Mina barn ska inte springa runt med gåsjacka, LV väska och en iPhone när de är 12. 😉

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.