manipulerade fakturor…


Man kan säga mycket om brottslingar men inte kan man undgå att de är kreativa dock.  Just nu är en ny faktura skojeri som har kommit upp.

Kan jag visserligen tycka att det är en aning för pilligt. De fiskar upp ens räkningar från brevlådan sen ändrar de kontonumret till ett kontonummer de själva äger och vips pengarna faller in i deras konto.  Smart kan man tycka. Tidskrävande också. Men vissa gör allt för att slippa arbeta.

Ingen vet hur många som har blivit av med pengar på det här sättet, men jag kan ändå undra hur människor är funtade.
Jag själv kanske är extremt nojigt, men kollar alltid om kontonumret stämmer överens med det jag har på mottagarlistan som jag tror alla banker har. Dessutom brukar stå företagets Pg och Bg tryckt även bland finstilta också.

IcaBanken är ännu bättre, skriver jag in kontonumret så kommer omedelbart upp vem som äger  kontonumret. Eller så väljer man från listan som man redan tidigare har skickat pengar till.

Visst man uppmanar  nu att använda autogiro eller e-faktura. Det kan man också göra om man vill, men jag fortfarande känner att genom dessa två automatiseringar blir jag omyndigförklarad och tappar kontrollen  över min ekonomi.  Särskilt med autogirot. E-faktura testade jag i början när den kom med följd att jag fick en massa påminnelser för betalningar.  Glömde bort helt enkelt  då jag aldrig fick räkningarna och inte heller fick jag nåt e-post om att nåt var på gång i räkningsvägen.  Så jag håller mig till det vanliga. Dessutom behöver jag ju pappersunderlaget till bokföringen.

Det är fascinerande hur förslagna  vissa individer är i jakt på lätta och snabba pengar.

AB

Annons

10 tankar om “manipulerade fakturor…

  1. Jag har haft så mycket trubbel när jag har använt autogiro. Jag vill som du ha lite kontroll på vad som dras. Jag brukar kolla i klartext att numret stämmer med fakturautställaren. Inte för att jag misstänkt detta men för att jag inte själv har angett nåt annat tokigt.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.