då skratt …nu gråt…


Vilken skådespelartalang mannen har som lät Johnny ligga kvar på spåret efter att han rånat honom.  Han hävdar idag att han fick panik och trodde att alla skulle tro att det var han som skuffade ner Johnny på spåret.

Och nu grät han när han såg filmen. Han grät!!!! Skådespel.
Efter rånet skrattade han åt spärrvakten när han passerade spärren. Ingen nervositet sågs ju på honom.  Inget ånger, inget oro.

Klart att han är ångerfullt. NU. Han vet mycket väl att gråt och ångerfullhet mildrar hans straff. Jag köper inte det, men säkert många andra gör det. För han kunde väl agerat annorlunda. Rädda killen från spåret eller larmat vid spärren och strunta i att råna honom.  Han tom kunde ha blivit en hjälte som hjälper en i nöden. I den nöden som visserligen han har orsakat, men där empatin trots allt borde ha tagit över, då han borde väl vetat hur efterbliven han än är, att ligga på spåret i 99% av fallet  är lika med döden.  Men nej, han bara rånar honom, hoppar upp från spåret och glatt vinkande till spärrvakten försvinner han från platsen.

Han erkänner precis så mycket som han är tvungen till. Jag tror inte att han är nybörjare och har bara rånat 2 berusade personer på T-banan. Det är nog hans grej helt enkelt att muddra berusade resenärer på ängsliga platser. Inget bråk, inget tjafs, ganska så ofarligt, förutom att i detta fall hade han maximal otur. Och det finns en hel del druckna personer i rörelse sent på nätterna som somnar lätt i väntan på tåget.   En guldgruva för vissa fingerfärdiga. Med minimal straff som följd dessutom.

AB, Expressen, DN SvD,

Annons

11 tankar om “då skratt …nu gråt…

    • Så lägligt att han inte har papper. ut med honom då. Jag önskar faktiskt att gränserna kommer tillbaka. Snart är Sverige fullt med löst folk som försörjer sig med tiggeri och rån. Gatorna är nu fulla med tiggare i Stockholm. De sitter var 50 m kvinnor och unga män. Jobbigt att se. Man kunde lätt dela ut C Bildts lön på en handvändning.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.