en skamfläck…


Det finns en hel del avarter på vårt jord. Jag blir alltid lika upprörd när det uppdagas att det finns människor som saknar all empati och inte heller vet de vad sympati är för nåt. Kör på egen vinning.

Att råna en människa är vidrigt i vilken omständighet som helst.
Men att lämna sitt rånoffer på spåret till tunnelbanan är i mitt öga lika med mord.  Det diskuteras redan att han inte kan dömas för annat än grovt rån, men jag tycker att han bör åtalas för medhjälp till mord. en sån människa ska aldrig mer kunna vistas på gatorna. Varken här eller någon annanstans i världen.

Nu söker polisen honom:

Han är en skamfläck för sitt folk, för sina föräldrar och om han har även för sina vänner.

Men det finns en annan sida också. Varför dricker folk så mycket. Varför ska man bli aspackad så att man blir till ett lätt offer för drägg.  Jag har aldrig förstått mig på varför folk ska berusa sig till nästan medvetslöshet. Hade han inte druckit så mycket hade detta inte heller har hänt.

Nu jagas mannen på bilden av polisen. Och man kommer att ta honom om han är nu kvar i Sverige. Har inte såna människor grannar som känner igen honom?  Eller är han oxå den kategori som alla säger om att ” men han är så go och hjälpsam kille, vi skulle aldrig tro om detta om honom”
Och vad kommer att hända när och om han åker fast?
Skickliga advokater tar honom ut snabbt igen. Förmildrande omständigheter, taskig barndom, krigsdrabbad och mobbad, svårt i skolan, ADHD, damp och gud vet vad som ska skrivas till hans fördel – ja, det är väl synd om honom och inte offret. Eller…ja det skulle inte komma ju flera tåg. Därför lät jag honom ligga kvar.  Tja…försvarsadvokater kan nog snurra till det ordentligt.

Jag vet att det är fel att tänka så men vissa borde verkligen inte ha samma rättigheter som alla andra skötsamma har. Man borde kunna dra en tydlig gräns.

Tillägg. Skamfläcken har utkristalliserat sig något tydligare då han nu  till slut  greps helt odramatiskt…

AB  tv3expressen  DN, SvD

Annons

16 tankar om “en skamfläck…

  • Jag säger inte att han inte blev drogad. Men jag är inte så säker att han blev det ändå.Killen som angrep honom är för simpel för en sån tankeverksamhet. Det finns gott om packade på tåget. Det är många som står på ostadiga ben efter en krogrunda.

   Gilla

 1. Kanske inte så jätteförvånande när vi aktivt importerar problem fortlöpande.

  Det lär krävas en del arbete med att jämka ihop alla dessa olika värdegrunder framöver och jag befarar att våra svagbegåvade politiker lär lysa med sin frånvaro då.

  Vi får väl se var det slutar.

  Gilla

   • Det har blivit avsevärt mycket mer problem sista 20 åren av ett slag som vi varit rätt forskonade från tidigare och som får våra klassiska riksbusar att framstå som mysfarbröder.

    Bäst vore därför att i första hand försöka undvika att få hit idioterna öht då de aldrig någonsin lär tillföra landet något som vi skulle kunna tänkas behöva. Förvaring i fängelse är knappast gratis och vi har redan fyllt kåkarna till bristningsgränsen med såna här figurer.

    Varje sån här tomte som inte kommer hit är således en ren vinst för statskassan.

    Gilla

    • Saken är den att de öppna gränserna faktiskt beställdes av SN i slutet av 80-talet som en lösning på de föregivet höga lönelägena i hopp om att kunna pressa tillbaka lönekostnaderna.

     Politikerna hjälper mer än villigt till med den saken då dessa har supit bort pensionerna sedan länge (t.ex. miljonprogrammen byggdes med AP-pengar som aldrig betalades åter) och febrilt letar efter nåt sätt att fylla hålet med tillväxthalmstrån.

     Så bundna händer är nog ingen tokig liknelse.

     Gilla

     • Gud, nämn inte pensionerna. Det är bara förfärligt.
      Jag önskar att man införde gränsbevakning igen. Men det går ju inte med en Europa som vill bli Europas Förenta Stater. EFS. 😦
      Det lät bra som en utopi men i verkligheten är det inte lika kul.

      Gilla

 2. Så jäkla sjukt att man mår illa.
  När man väl får tag i honom bör man sätta honom i skampåle vid T-centralen för allmän beskådning.

  Gilla

 3. Man ska faktiskt kunna gå ut och ta ett glas utan att behöva tänka på att man kan bli överfallen och rånad. Vissa fall så blir folk dessutom drogade på krogen. Men hur som helst, det är för djävligt och man borde öka straffen AVSEVÄRT.

  Gilla

  • Jag säger inte att man inte ska dricka om man nu tycker att det är viktigt i sällskap eller att man tycker att det är gott! Men ta ett glas eller två eller tre. Måste man bli redlöstberusad så fort alkohol serveras?
   Man ska inte daddas med brottslingar.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.