vad är ett människoliv värt?


Jag vet förstås inget om vem Jerry Eriksson var. För mig är han bara en tidningsnyhet om en man som har mördats.  Man kan läsa ofta hur många som dör i trafiken, men jag har då inte sett nån tidningsartikel om hur många som mördas i Sverige i ett år.  Min gissning ligger runt 500-600 hundra.  Så känns det i alla fall. Det är en epidemi, en mordepidemi som har drabbat Sverige.  Verkar som vid minsta motsägelser så tar man fram en pistol, kniv, basebollträ eller knytnäven och slår tills den andra inte andas längre.

Som sagt vet jag inget om Jerry. Han var antagligen inte guds bästa barn, men ingen förtjänar att dö genom mord ändå. 3 personer var inblandade men ingen döms för mordet. Alltså går de fria.  För att inte går att bevisa vem som måttade hårdast. Men alla var blodiga. Ingen sprang iväg för att hämta hjälp, ingen verkade heller försökt stoppa misshandeln.
Så i min domstol skulle alla tre dömas för medhjälp till mord och skyddande av brottsling, samt för bristande känsla för det mänskliga livet… åtminstone. Jag verkligen kan inte förstå varför dem frias.  Det var ju tre människor som var i handling, 2 kunde ha stoppat den tredje att slå ihjäl en människa. Men de gjorde ju inget. Eller så deltog de också i misshandeln.

Sen om man ser Christine Schürrer som mördade 2 småbarn i Arboga. Hon dömdes för mord på endast indicier. Hittades ju aldrig bindande bevis.  Eller gjorde de det? I så fall missade jag den nyheten helt.

För min del  hoppas jag  verkligen att jag aldrig kommer ihop med rättvisan, för där kan ju hända mycket, och kanske får man aldrig upprättelse.  Tänker på Qvick som dömdes för så många mord som 30 stycken , fast han inte begått en endaste av dem. Man undrar ju också hur det har gått till? Har polisen aldrig haft tvivel? har de bara blivit fartblinda och kunde inte ens se om en förkolnad träbit var ju inte en benbit? Bland mycket annat som egentligen inte stämde? Jag minns en familj vars barn blev mördad och hur dem gång på gång uttryckt  tvivel mot att Thomas Qvick skulle ha mördat deras barn. Ingen verkade lyssna på dem. Thomas blev dömd. Kanske var ett sätt bara att lägga mordfallen till handlingen.

Vad är det som avgör då vem som får straff? Undrar om de vet det själva.

Hoppas att Jerry Erikssons föräldrar kan få upprättelse.

AB

Annons

7 tankar om “vad är ett människoliv värt?

 1. Håll dig ifrån lagen! Där kan vad som helst hända. Det är makt, pengar och prestige som gäller (och ibland idioti). Om alla skyller på varandra ska alla dömas. Då kan jag tal om att sanningen kommer fram ganska omgående. Men vi har ju så korkade lagar så man vill gråta.

  Gilla

  • Lagen kan man inte lita på. Och inte heller på dem som hanterar lagen. Det är ett skämt. Men det är ingen som skrattar. Eller ju, banditer har nog ganska så roligt.

   Gilla

  • Ja, jag minns Lindomefallet. Det var ju förskräckligt, och kan än idag inte förstå att man kan döma på det sättet. Och så händer igen. Då är det bara skylla på varandra i fortsättningen för att komma undan rättvisan.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.