gospel…kan jag lyssna på den utan att…


Jag är inte en sångfågel, blir inte särskilt road heller av att folk sjunger i kör. För stämningen infinner sig inte hos mig, kanske mer en irritation.
Dock  Carmina Burana  av  Carl Orff  är en absolut favorit enda sen jag var liten. Märkligt. Jag är verkligen selektiv i den klassiska grenen, och föredrar klassisk musik utan sång.

Om du är nyfiken på Carmina  Burana kan du lyssna den här nedan. 🙂 Kanske kommer du avsky den kanske älska den. Smaken är ju olika. 🙂 Den är i allafall inte kyrklig dravel, eller så är bara litet och den är på latin, så egentligen ingen som förstår det idag. 😉 så då gills inte längre.

Och så finns det gosspel. Länge trodde jag att det är små gossar som sjunger, så intresset var ju inte så stor, innan jag förstod att det är inte  var den Wiener Sänger Gnaben.  För det heter ju inte gosspel utan gospel. Och det är en helt annan sång. Men kanske även de kan sjunga gosspel jag menar gospel.

Det är ganska så uppiggande att höra gospel. Och det kan man göra det i dag i Stockholm. Kl 15.00 på Sergelstorgstrappa ska ljuda av sång. Och senare på kvällen även på Riddarholmen. Kulturveckan har börjat. Halleluja…

Gospel härstammar från USA där det var dem svartas sätt att uttrycka sig i kyrklig sammanhang. Ordet gospel härstammar från den engelska ordet för evangelium. Mycket av dagens pop och rock och blues härstammar från gospel.  Dock gospel alltid har kristen text och en kristen budskap. Och nu när jag vet det, så är jag kanske inte längre så exalterad som innan. För jag har svårt för det religiösa dravel som man  kör med oavsett vad religionen heter. Sång eller inte.

Men om man nu är intresserad är det en gratis nöje som bjuds lite varstans i Stockholm.
Kanske tar jag bilder kanske inte. Men om det blir mycket folk kanske kommer jag inte ens i bra läge. 162 cm är ganska jobbig längd i en folksamling 🙂 Man sticker inte ut och sticker inte upp heller. Och ingen bryr sig heller att ducka framför en.

Och hur mycket bryr sig den granne i mitt hus som började hamra klockan 23.30 på kvällen som om det vore mitt på dan. Jag är irriterad och förbannad över  människor så uppenbarligen skiter i andra. Och det är ju inte en engångshändelse.  Jag skulle kunna gå upp men det har jag ju gjort förr och inte fan hjälpte det.  Så vad finns det att säga? Och vad finns det att göra? Hänsynstagande inte längre ingår i människors medvetande. Egot bara växer …

Annons

3 tankar om “gospel…kan jag lyssna på den utan att…

 1. Tycker du ska ta tag i din granne, ÄR han/hon helt blåst på normal intelligens ?? Ingen empati med/för andra ?? Psykopat kanske ??
  DESSUTOM så har ni väl förmodligen stadgar i föreningen ??- som säger att det ska vara TYST efter 22.00 till ex. ??

  Det där med Gospel har du fått till bra, fattade till slut iongenting 🙂

  Gilla

  • Jag vet inte om jag orkar. Hur många gånger ska man strida egentligen? Och JA det står i husets stadgar, men ingen verkar bry sig eller är det ganska så få.

   Gospel. den var…kul.

   Gilla

   • Hade en sån där granne en gång som kunde börja banka när som helst. I början var det väl ok men när det hade gått ett år så började jag tröttna.

    Så jag skaffade en jätteförpackning med spik (5000 st prima Skyllbergs) och tog med tillsammans med en hammare och en sexpack öl och ringde på hos grannen och frågade om jag inte kunde få hjälpa till att slå i återstoden så att han skulle bli klar nån gång.

    Sedan var han tyst och blängde surt tills jag flyttade några år senare. 🙂

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.