hatar…bara hatar.


Datorer är bra. Men de ska ju fungera. Och nu är det problem med min dator på jobbet. Suck. Kanske dags att köpa en ny?

Jag gjorde dock en ominstallation. Har XP fortfarande och den har ju skött sig bra, så jag kände och känner inte direkt att jag vill ha någon nyare, då jag har både Vista och windows 7 på andra mindre datorer. Och inte så att jag är så förtjust i dem direkt.
Och XP har återställningsskivor.  Vilket är en fördel påstår jag. ( Jag missade att göra återställningsskiva på min laptop och efter en tidigare trojanattack är den nu bara så där, datorn alltså. trojanen är dock borta.  Så även den dator borde bytas ut. Efter knappa 2 år. ) Jobb datorn har jag ju ändå haft si så där 8 år.

Men nu handlar det alltså om min jobbdator. Efter ominstallationen kan jag inte nu installera Adobe Flash Player, vilket är ju nödvändigt till det mesta. Flera har försökt hjälpa men än är problemet inte löst. Så jag sliter hår och tiden bara rinner iväg utan innehåll. Det suger.

OS fortskrider och det är nu inte så många dagar är kvar. Här är Medaljligan för dem som vill veta guldläget.

Annons

10 tankar om “hatar…bara hatar.

  • Ja, MAC. Jag har två i min närhet som faktiskt inte gillar sina MAC.
   Men hade jag kunnat prova den en vecka så skulle man kanske bli omvänt. Det kostar ganska mycket i inköp och undrar hur snabbt blir dem gamla och när vill man ha en modernare variant.

   Gilla

   • Jag börjad med en begagnad macbook (vita) och den hade jag ett år, sen sålde jag den för samma peng som jag köpte den för. Att Mac kostar mer är en myt. Man får så mkt mer för pengarna. Själv är jag väldigt nöjd och använder den i jobb o privat. Tidsmässigt så räknade jag att jag tjänar ca 20-25% på Mac jämfört med PC. Till saken hör att jag byggt några 1000 PC stationära som bärbara, så jag har ganska bra koll, eller hade då. 🙂

    Gilla

 1. Personligen är jag dålig på backuppa och sånt… men jag har dock köpt mej ett superminne på usb där jag nu sparat ner foton och dokument, vilket jag känner en viss trygghet i. Förövrigt är jag också i data-köp-tankar, En platta dock. Det värsta som jag upplever är dock att innan man hunnit hem från affären så har det hunnit komma ut en senare modell.
  Det lär komma nåt nytt i Oktober (tänker på Samsungs platta), så det är väl det jag ser fram emot. Inte för att jag behöver det senaste, men ändå…. Det ju kul att ha det som är bäst…. ANNARS.. som du som använder datorn så mycket så skulle jag säga, köp det baen med bäst pris. Bättre att satsa på en ny än att ägna en massa tid åt sånt som ändå inte blir till belåtenhet i slutänden (obs inte slutändan – vilken vi sitter på 🙂
  kram

  Gilla

  • Jag har ju några externa diskar på 1 Terabite var. Så det är ju inget problem.
   Problemet är att installationen inte fungerar som det ska. Och förstår inte varför.
   Det har ju gjort tidigare. Jag tror att nu är det fjärde gången jag ominstallerar jobbdatorn.
   Visst visst, kan man köpa ny. Men jag börjar bli trött på att man ska ständigt köpa nya saker. Att allt blir omodernt efter bara ett år. Och 10 år då är man förlegat och kommer inte finnas support och uppdateringar för det har ju kommit nyare saker. Och berget bara växer. Börjar irritera som en mygg gör.

   Gilla

   • Så vad säger den när du försöker installera flash då ?

    Näst fabriksnya bilar är datorer den absolut mest kvalificerade formen av kapitalförstöring.

    Gilla

    • Den sa ingenting. Den har hämtat nedladdningen, sen hände inget. Samtidigt kunde jag hitta den på kontrollpanelen för avinstallering. Gjorde en sökning och då var filen/programmet i mappen windows/tasks tror jag den hette. Men hittade den aldrig.
     Avinstallerade virusskyddet till slut. För jag tänkte kanske det var den som stoppade, fast jag tyckte ändå att isåfall borde nån skyllt uppenbarat sig, ifrån den ständigt förekommande skyltvärden, men inget så att man fattar.
     Till slut efter många olika försök lyckades jag installera eländet genom Explorer ( som jag aldrig använder annars.) Några timmar bortkastad tid. Jag har ominstallerat datorn förr, men det här problemet har aldrig tidigare dökt upp.
     Jag vet att XP är i en döende dinosaurier men men jag gillar dess enkelhet och funktionalitet. Och att för övrigt brukar inte krångla med ominstallationer. Och allt är på en pålitligt skiva. 🙂

     Gilla

    • Vet att bl.a. Chrome haft en tendens att ställa till det med flash på vissa maskiner på senare tid. Tydligen har Google på de senaste Chromeversionerna skickat med en egentillverkad flash (pepper flash) som skapar problem.

     Enklast är att ladda ned Adobes flash manuellt och köra installationsfilen och till att börja se vad den säger om sakernas tillstånd. Kolla också att XP:n och browsern verkligen är supportade av versionen du laddat ned under system requirements på deras nedladdningssida.

     Att avinstallera en flash kräver i regel ett speciellt avinstallationsprogram då flash inte syns i lägg-till-ta-bort-programhanteraren:

     http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/uninstall-flash-player-windows.html

     XP med SP2 eller SP3 är rätt ok som plattform betraktad då den är förhållandevis väl debuggad men det gäller att spara kopior på diverse extraprogram utöver installationsmediat sparade på en bra-att-ha-skiva då de flesta leverantörer (däribland Adobe) oftast bara tillhandahåller senaste versionen av sina alster.

     Gilla

     • Tack för tipsen.

      Faktiskt, nu när jag läser ditt svar så kommer jag ihåg att jag försökte manuellt, men när jag körde installationsfilen kom en ruta upp där man ska godkänna villkor och sen klicka på installera. Efter det såg allting okej ut. trodde jag. Men inga faktura skickade med adobe kunde skrivas ut. Gjorde omstart ..hjälpte inte.

      Men nu är den löst. Sen vet man inte vilka flera problem som dyker upp framöver.
      Rätt som det är så måste jag ändå köpa en ny burk, då den här börjar låta alldeles för mycket. Och ventilationen kan inte heller ha särskilt många varv kvar. Jag har haft den i 7-8 år tror jag. En aktningsvärd ålder i en dators liv.
      Kanske borde jag köpa ny innan windows 8 kommer ut. Inte helt säker på att jag gillade upplägget, när jag läste om det i tidningen. Lite smartphonesaktig med appköp och dylikt. Eller så är bara en vanesak som man väjer sig vid snabbt.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.