unga barn i trafik…


Detta såg jag igår. En mamma var ute med sina barn och cyklade. Såg farligt och oansvarigt ut. I mitt tycke. Gatan är ju en vältrafikerad gata mitt i Stockholm. Och självklart finns det cykelbanor. Men är inte lite för tidigt att låta en ca fyraåring cykla i trafiken.  Och då väljer mamman att cykla först – antagligen för att leda den lilla truppen bakom, samtidigt genom att cykla först kan hon inte hålla ögonen på vad ungarna gör. Jag hörde när den äldre pojken ropade efter mamman att de ska stanna för att vänta in den yngre.

Jag har ju inte barn, så jag vet inte så mycket om vad som är fel eller rätt. Kanske blir man lite hugad och är detta i en led av uppfostran till bra trafikanter. Vad vet jag? Jag kände oro när jag såg dem cykla förbi.

Medaljligan för de som vill veta hur vi står eller faller på OS

Annons

9 tankar om “unga barn i trafik…

  1. Cykel är på engelska bicycle, alltså tvåhjuling.
    Minstingen sist i kön har tre på sitt ”fortskaffningsmedel” och har inte på cykelbanan att göra.
    Och den i mitten har väl sex hjul under fötterna, och är nog också för liten för att vara i trafiken, även om mamma är med, men hon har väl inte två par ögon, varav ett par kan se bakåt, såvida hon inte är något slags UFO.

    Gilla

  2. Vad som oroar ännu mer är att behöva möta de här barnens moder i någon profession där man är utlämnad till hennes omdömesförmåga. :/

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.