ska jag klämma mina lökar?…blir någon arg då?


Om det gick, skulle jag lätt rationalisera bort matlagningen och vara utan. Men det går ju inte. Och om nu ändå inte då väljer jag att laga till min mat istället för halv eller helfabrikat. Väljer såna rätter som går snabbt. Helst ska vara klar på max 30 minuter från början till slut.

I matlagningen ingår ju naturligtvis lök. Och lök är tydligen en nyttig krydda. Kan skydda mot det mesta och framförallt de som äter mycket av den varan kan få skydd  mot cancer -> minst nio olika cancertyper, inklusive bröst-, livmoder, mag-, prostata-och andra cancer. Och andra sidan orsakar en massa andra saker vi äter just cancer.
Lök är en gammal krydda, den var känd redan för 3-5000 år sen. Och numera när jag köper lök så känns faktiskt som om de är minst lika gamla idag. En sorts mumifierad lök skulle jag påstå. För dem ser fina  och hela ut  i butik. Men väl hemma kan jag vara glad och nöjd om en i nätet är en fast och användbar lök. De andra är ruttna inuti. ( jag föredrar de mindre lökarna som går att köpa i nät. )  Om man klämmer löken då känner man genast att det är fel på dem. Om man klämmer på dem. Jag kollade nu  i en butik och klämde på  hela sortimentet i nät  och hittade inte en ända som var fast.

Nu ska man alltså klämma även löken också som man gör med persikorna, mangon och kiwin för att se om det är nåt att köpa.

För som jag ser det  dem  senaste gångerna  kunde jag lika gärna slänga min Selma direkt i sopkorgen för nu slända jag löken istället. Vilket är ju samma sak…

Mer om löken och lökens hälsoeffekt.
Livsmedel

Annons

8 tankar om “ska jag klämma mina lökar?…blir någon arg då?

  • Lök i lösvikt är stora som en näve. För ensamhushåll med lite matlagning blir en sån lök alldeles för mycket. Därför köper jag dem små. Och visst klämmer jag dem numera, men jag gjorde det inte förr. Det behövdes ju inte.

   Gilla

 1. Jag och sambon håller fullkomligt med! Irriterande är vad det är. Vi är lite för bekväma av oss men vad man egentligen borde göra är att ta tillbaks alla dåliga lökar, potatisar och vad det nu är till butiken och begära att få byta eller pengarna tillbaks. Kanske skulle det bli ändring om alla gjorde så. Oftast struntar man ju bara i det, svär lite och slänger i sopen och köper nytt.

  Gilla

  • Då är det inte bara jag som har otur.
   Faktiskt tänkte på att nästa gång ska uppmärksamma butiken. För man köper inte varor för att sen ska hamna direkt i soporna.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.