blod…svett…och tårar! och regnbågsringar som etsas in i var mans hjärna…jippi!


Megalomani har drabbat världen. Storhetsvansinne.  Och en av dem börjar idag i London. Där massor av pengar har plöjts in i arenor ( som antagligen blir rätt så outnyttjade efter att den olympiska elden har slocknat) upprensning av nedgångna områden och diverse andra satsningar, som kommer kosta en hel del för medborgarna i England.  Och de som bodde där innan får se efter andra alternativboende då hyrorna är ju inte satta för dem.

Alla satsar stort. Tv, radio, nätet, papperstidningar med eXtra bilagor och så vidare. Ingen kan komma undan oavsett intressen. Man blir tvångsmatad.  Man är tvångsmatad. Det är som en hjärntvätt som pågår. Du ska titta på, lyssna på och drömma om sport. Oavsett vad du vill ska du göra det vi vill. Vi har satsat och du ska delta. Där med basta.

Och vad händer? Folk strömmar inte till i den utsträckning som man hade hoppats på. Det pratas om förlustaffär i stora mått. Man har redan sänkt hotellpriserna med 30 %, folk som ville hyra ut sina lägenheter får sig finna i att de blir outhyrda. Reklamintäkterna är inte det förväntade.

De flesta jag har pratat med verkar rätt så matta över att livet nu kommer tas över av det ständiga sportsnacket. Till frukost, lunch och middag, ja hela dan.  Radio Stockholm kommer sända hela dan tex. Likaså tv-n
Så varför skulle man överhuvudtaget köpa svindyra biljetter och trängas på svettiga alternativt regniga gator, när man kan gå till närmaste puben på torget och se spektaklet på storskärms tv. Och se allting i detalj istället genom en kikare för man inte har fått biljett just där höghopparna håller till.  Och inte behöver man heller oroa sig för Englands säkerhetsvakters eventuella miss, eller terroristers tillkommande snille attack som ingen har räknat med.

En gång var Olympiaden en folkfest för folket med amatörer. Nu är det bara business. Med en säkerhetsanordning  som vid andra världskriget hörde jag just i radion ( och inte kunde DEN säkerheten stoppa kriget, London blev ju sönderbombad om jag inte minns fel).

Det har blivit prestige av det hela. Var fjärde år ska ett land knäcka sin ekonomi för att kunna visa upp sig för resten av världen. Vem vet kanske började Greklands vandring på skuldbergen med deras satsning på Olympiska spelet.

Det gemytlige är definitivt över. Idrottarna tränar med livet som insatts. Och det gör inget om resten av livet får man leva som invalid. Huvudsaken är att vara bäst. BÄST I HELA VÄRLDEN! Man går gärna över lik för att komma på högsta pallen.

Frågan är bara om folket uppskattar det så mycket fortfarande att de verkligen vill köpa dyra biljetter till läktarna eller nöjer sig med att stanna hemma framför storskärmstv-n bland vänner och kompisar och kunna sova i den egna sängen, slippa stå i kö till öl, korv, t-bana, toalett …ja allt.  Jag vet inte. Det verkar som folk börjar bli mätta.

Men vad kan jag säga mer. Heja Sverige!!!!!!!!!!!!!! Heja Ungern!!!!!!!!!!!!
Må dem bästa vinna!  För dem som verkligen vinner på Olympiaden 2012  är just idrottarna.

Lägger in en förtydligande för dem som inte vet vad amatör betyder i idrottssammanhang:

Amatörer är som utövar ett verksamhet utan att ha det som ett yrke. Amatörbegreppet har spelat stor roll inom idrotten då många av de mest prestigefyllda tävlingarna (däribland OS) fram till 1980-talet var reserverade för amatörer. Denna strikta indelning härstammar från 1800-talet. Men idag är OS en tävling för elitidrottare.

AB  SvD

Annons

7 tankar om “blod…svett…och tårar! och regnbågsringar som etsas in i var mans hjärna…jippi!

 1. Inte för att jag tittade på EM men nås ju av bruset överallt i alla fall. Kan bli för mycket av sport. Men folk vill ha skådespel och något att syssla med. Bättre med sport än krig i alla fall.

  Gilla

  • Bruset kan ingen undvika. Det är som ens egen skugga, följer med oavsett vad man vill. Men håller med. Krigiska stridigheter borde avgöras med nåt sportgren. Kanske kommer vi dit så småningom.

   Gilla

 2. Tävlingar är fortfarande för amatörer, obs! Och de som är sportfanatiker eller mycket intresserade, får ha sitt nöje. Jag gillar inte sport, men är inte heller bitter eller avundsjuk på dem som älskar sport. Lite hyfs på dina kommentarer, tack!

  Gilla

  • Jag är varken bitter eller avundsjuk. Och kommer se det jag är intresserad av. Men jag tycker fortfarande att det är överdrivet uppmärksamhet runt om sport. Och den eskalerar hela tiden.
   Men att det skulle vara amatörer som tävlar kan jag inte hålla med dig. Men det är amatörer som tittar sändningarna.
   Jag brukar inte vara ohyfsad i mina kommentarer,så på vilket sätt tycker du att jag var otrevlig ?

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.