tjuvsläktet ökar och ökar…


Kopparstölder blir bara värre och värre. Att människor ska sjunka så lågt att ingenting är heligt för vissa har jag verkligen svårt att förstå.

Och någon köper ju dem stulna kopparn naturligtvis. Han är lika usel han med.
Vad är det för typ av människor gör det?
Har ingen sett något? Det är ju märkligt. För det kan ju inte vara en tyst verksamhet direkt. Att såga av saker låter ju en hel del.  Särskilt när det är tyst mitt i natten.

Undrar om några har ens åkt fast för dessa stölder eller prioriteten är lika lågt som det är med allt annat. Man åker bara fast av misstag. Typ. Men det är ju riskfritt. Straffet är obefintligt om de ens blir tagna. De har inget att förlora. Tjuvarna.

Jag har aldrig velat bli begraven utan redan som liten tyckte det blir  bättre att bli till stoft och helst spridas för vinden.  Det står jag fast vid det än.

Snart sitter väl övervakningskameror överallt så varför inte runt kyrkor och kyrkogårdar. Vem vet förutom kanske bovarna så fastnar en och annan spöke med.

expressen,

Annons

4 tankar om “tjuvsläktet ökar och ökar…

 1. De snor koppar efter en gammal tåglinje nära mig. Hela tiden hör man talas om det. När det gäller begravning har jag inte bestämt än hur det ska bli. Kanske lika bra att sprida för vinden. Ligga i jorden och bli maskmat. Nä, inget vidare. Fast det är ju organiskt förstås.

  Gilla

 2. De här stölderna ställer verkligen till det. Särskilt för tågtrafiken som har nog med bekymmer innan. Övervakningskameror på kyrkor och kyrkogårdar är en bra idé.

  Gilla

 3. Straffet är inte obefintligt. Det vill jag inte hålla med om – men visst har jag också funderat på varför ingen aldrig sett någonting. Massa killar mitt i natten som sågar sönder kablar – vem kan inte se detta?!

  Gilla

  • Det är sällan de åker fast och inte heller får de maxstraff med tanke på hur mycket deras härjningar kostar samhället och även enskilda personer. Man borde ha skottpengar på dem. 😉

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.