pengar…pengar…pengar


Helt otroligt vad pengar påverkar människorna. Och sällan åt det positiva hållet, även om det händer också.  Det är verkligen djävulens verktyg. Det skapar osämja mellan syskon, släkt, vänner, människor som en gång har älskat varandra blir bitter fiender hur pengarna ska uppdelas.

Ju mer pengar desto större strid.
Och inte att prata om hur mycket pengar förstör, särskilt bland dem som inte behövde jobba ihop det, utan bara har, genom föräldrar, vinst eller berömmelse.  Pengarna förlorar värde för dem men bråket är på liv och död. Bland dem kända går det på öppen ridå, men striden pågår även bland dem namnlösa massan med.

Jag vet naturligtvis inte hur jag skulle bete mig om jag fick ärva en stor summa pengar. Man skulle kunna säga att  jag har förskonades. ( det har aldrig varit nåt överhängande fara för det, farmor har gått bort bra länge sen, och inte har lämnat överhuvudtaget något till mig, men allt till min kusin. Jag har inte ens funderat över detta heller, hon hade säkert sina orsaker till det. Däremot var han inte speciell glad när jag besökte honom, undrar varför? Jag orkar inte ens bry mig och nu är även han död sen några år tillbaka. För mycket mat, för mycket vin och för lite motion. Han var min fars bors son. )

När jag var yngre hade jag velat ha mer pengar. Ja, gärna i obegränsad mängd. Men det fick jag aldrig. Och idag är jag nöjd med det jag har. Och vill inte heller mer än att jag klarar  av det som ska klaras av.

Ab

Annons

11 tankar om “pengar…pengar…pengar

 1. Man ska vara nöjd såklart – och vara glad. Det är det som räknas. För vissa innebär det att man ska ha mer pengar för andra räcker det att de har tillräckligt. Alla är olika och alla blir glada för olika saker.

  Gilla

  • Man ska vara nöjd. Men alltför många är inte alls nöjda trots miljonär i banken. Lyckliga är de sällan. Särskilt inte de som vill bara komma åt andras pengar istället för att tjäna ihop det själv.

   Gilla

 2. Penningars värde är något högst relativt och inte utbytbart mot förgången tid eller förlorad hälsa.

  Den saken tenderar alltför många att förbise.

  Gilla

  • Ja, penningens värde är relativt, precis som mycket annat är bara relativt.
   Men oavsett om det är relativt eller inte så väldigt många vill ha högar av dem, och gärna köper ihjäl sig i hopp om lycka. Pengar kan ju varken ersätta hälsa eller förlorad tid, men vad det gäller åtminstone hälsa så kan pengar underlätta något genom att kunna få bättre vård och en trygghet att man inte ska behöva gå från hemmet. Vilket är då min egen skräck.
   För som egenföretagare blir jag sjukhusliggande kan jag stänga ner snabbt. Att betala hyra för lokalen kan jag bara göra när jag jobbar och har kunder.
   Egenföretagande har ju sin ljuspunkter men även mörker infaller då och då. Det är alltid enklare med flera anställda, än att bara jobba själv. Nåväl…för min del hoppas jag som andra blådårar gör att hälsan inte sviktar ett bra tag till. 🙂
   Förlorad tid är däremot en annan femma. DET grämer jag mig över en hel del. Ja, tiden rider på snabba hästar och den verkar ha fått upp farten ordentligt nu. 😦

   Gilla

  • Absolut. Tyvärr numera betalar nästan alla med kort hos mig. Jag hatar det. Det stjäl om inte annat en massa tid och inte att glömma all kostnad för mig att ha den tjänsten. För det är verkligen verkligen inte gratis om det är någon nu skulle tro det. Så tänk på det när ni halar upp det för att betala med kort när något koster 20 spänn.

   Gilla

 3. Lagom är alltid bäst! Även när det gäller pengar. I det långa loppet. Av inte minst mentalhygieniska skäl är det nog inte så lämpligt att huxflux vinna motsvarande en halv miljard kronor på lotto, som man kan göra i exvis USA.
  Pengar och pengar förresten. Det har även utbrutit hiskeliga arvstvister där släktfejden handlat om några kökspinnstolar à någon tia styck.
  Pengar-sjukan och ägande-sjukan är som siamesiska tvillingar.

  Gilla

  • Tack och lov ligger jag inte på riskzon. Köper lotter väldigt sällan ibland går det år mellan två tillfällen. Och dessutom när jag vinner på skrapet så glömmer jag lösa in det. Och släktingar med pengar har jag inte heller.
   Jag kommer aldrig balla ur med andra ord 🙂

   Gilla

 4. Jag skulle inte säga nej till mer pengar, mest för att jag skulle slippa mitt arbete då, annars är jag väldigt nöjd med tillvaron, kan unna mig mycket här i livet och det gör jag också, man kan ju falla ner död vilken dag som helst så varför snåla sig fram.

  Gilla

  • Ja, man ska unna sig, för man har bara ett liv. Pengar på hög kan man inte ta sig med när ljuset släcks. Men jag tror inte att du skulle må så bra utan jobb. I långa loppet så vill man vara sysselsatt med något meningsfullt. Även om det kanske inte just att man stannar kvar i något som inte känns så bra.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.