ger upp nu…


Jag mår bättre (tack och lov var ju kanske bara en tillfällig svacka jag drabbades av och inte depressionens återkomst satte sig över mina axlar, vilket jag känner en viss oro för) däremot mår inte mina datorer speciellt bra.

Varken på jobbet eller hemma fungerar datorn tillfredsställande. Hemma var ju en trojan i farten och efter avlägsnandet är den bara halvdugligt.

På jobbet är det också segt. Här kan jag åtminstone ominstallera datorn, men det är ett helvetes jobb ändå och därför drar jag mig för det.  För det tar sån tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid.
Att ordningsställa, lägga tillbaka alla jävla lösenord ( för jag har verkligen inte bara en utan minst 40 olika. Galet egentligen. Galet att man har en produkt som är så sårbart. Och istället att den skulle bli mindre sårbart kommer bara mer och mer sofistikerade sätt att lura sig in i våra datorer.

Och man hör ständigt mantran –UPPDATERA ERA VIRUSSKYDD– till vilken fucken nytta. För jag gör det. varenda dag.  Har alltid gjort så. Ändå fick jag in en trojan. En gammalt sån dessutom.

Tur att jag har min XP kvar på min jobb dator. Alla skivor man fick vid köpet underlättar dock att ominstallera. På hemdatorn är det värre. Försökte ominstallera, men skivan startar inte. Jag fick helt enkelt inte igång den.  Så där blir nog en ny datorn, vet bara inte om det är värt att vänta på att den senaste webbläsare ska komma, eller om det är bättre att köpa den som finns idag.  Och vem kan svara på en SÅN fråga? Jag antar att man inte kan få svar på det hur gärna man än vill.

Sen har jag min uppkoppling genom Telenor. Och nu har jag slutligen fått NOG av telenor. Men det blir en annan inlägg om Telenor. Och jag kommer skjuta skarpt. 😉

Annons

3 tankar om “ger upp nu…

 1. Det går att installera som ett dual-boot-arrangemang: möjligen är det ännu mer överurs då du måste något tiotal gigabyte lediga utanför windows partitioner (annars får man krympa befintliga part med partition magic eller nåt linande) att installera fedoran på

  http://ask.fedoraproject.org/question/1296/dual-boot-option-for-windows-xp-and-fedora-16

  Annars kan du ju alltid tanka ned live-cd:n och testa med innan du bestämmer dig. Eller installera på någon gammal avlagd maskin.

  Gilla

  • Det verkar lite överkurs för en blåbär. Kan man ha den här fedoran ( som är tydligen döpt av en hatt. Fedora hatten) bredvid windows eller ska man avinstallera först?

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.