hoppa nu…


Det är kul att vara barn idag. Kan göra väldigt mycket mer än när jag var barn.  T ex hoppa högt och känna att man flyger. I min tid kunde man uppleva sånt i bästa fall när man hoppade från bryggan och har fastnat med byxorna  i något utan att nå ända ner. Med skräck som följd.

Idag är det säkrare. Gummibandet håller för trycket och man kan hoppa högt.

Såg i pappornas öga att de skulle gärna hoppat där istället för att stå där passivt och bara heja på ungen.  Och den här flickan njöt och hoppade verkligen högt. Såg en annan pojke som bara mesade, vågade aldrig ta i ordentligt.

Idag har barnen verkligen  andra möjligheter än tidigare generationer hade. Ändå verkar dem vara  mer missnöjda är tidigare generationer var.
Ibland blir vissa stadsdelar vandaliserade för unga tycker att de är åsidosatta, bortglömda och att de inte har någonting att göra.  Och av kreativa lösningar kan de komma bara på en enda sak. Förstöra. För när frågan ställs till dem vad de vill ha, så kommer inte så mycket. Eller möjligen så vill de ha en fritidsgård. Men varför behövs en fritidsgård för att inte spåra ur, har jag aldrig förstått. Men jag har heller aldrig gått på fritidsgård.

Hade fullt upp med skoluppgifter.  Och på somrarna var jag hos mina farföräldrar. Vet inte när jag skull ha gått på fritids.  Och vad gör man där egentligen?

Annons

3 tankar om “hoppa nu…

  1. Fritids är inte så gulligt som det låter. Det är till för barn som går på dagis eller i skolan och när det stänger får dom gå på fritids, Dom får inte gå hem för mamma och pappa jobbar. Och på fritids är det till att hamna i ännu en grupp. Stackars barn!

    Gilla

    • Egentligen finns ingen lösning som alla kan vara nöjda med. utan man får finna sig i halvbra lösningar. Just detta var ju lättare i mindre samhälle förr i tiden när grannar och släkt höll ett öga på unga och dessutom kunde säga till utan att föräldrarna för dens skull skulle starta en rättsprocess för någon sa något i uppfostringssyfte till ens barn.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.