laglösheten breder ut sig…


Rena vilda västern Sverige har blivit. Folk verkar ha tappat all sans. Jag börjar bli rädd. Skjuta på varandra från motorcykeln?  Vad är fel på folk?
Måste man släcka liv för att hävda sig själv?  Vems fel är det att allting urartar sig?
Är det samhällets, är det politikerns, eller bara är det frågan om uppfostran eller rättare sagt bristen på uppfostran.
Har alla ADHD? Psykisk obalans?
Eller är det fel på ett gen? Brottsgenen?
Man blir ju fet om man har fettgenen.  Påstår man. Eller så är man tvungen att hitta på för att ge tröst åt dem som har stor aptit.  Och det är många som har.

En kvinna blev nästan mördad i närheten i en hotell. Hon och förövaren gick antagligen dit tillsammans från Norrabantorget. Då kan ha hänt att de gick förbi här. Känns inget vidare att en nästan mördare har varit så nära en.
En annan gubbe blev också mördad i ett hotell på Kungsholmen.
Det är bara kusligt och oroande. Och så skjutningarna, knivöverfallen, mordbrand. Varför är folk beväpnade?  Vad kan man göra? Vad kan polisen göra? Och rättsväsendet? Och då har jag inte ens nämnt ficktjuveri, rån, våldtäkt och misshandel.

Ska man också beväpna sig själv?
Jag har redan bevittnat ett mord. Vill helst inte se fler. Sansa er gott folk.

Expressen, Expressen, Expressen, Expressen, AbDN, DN, AB

Annons

12 tankar om “laglösheten breder ut sig…

 1. ”Jag har redan bevittnat ett mord.” Var det det brutala vansinnesdådet mot fiskstackarn i inlägget 2011-06-05? … Globaliseringen är både på gott och ont. När de kulturella skillnaderna utjämnas får vi i vårt hörn av världen också en del oönskat ”gods”, manér att ”göra upp”. Men det är klart, så värst oblodigt har det ju inte varit här i landet under århundraderna som gått. Allt från lördagarnas knivuppgörelser på landets dansbanor till Stockholms blodbad.

  Gilla

 2. Men alltså, det verkar vara invandrare. Dom har ett annat sinnelag än oss nordbor och drar sig inte för att ta till våld i adrenalinstinna situationer. Sa till en latino-granne en gång som spelade hög musik tidigt på morgonen, han attackerade mig direkt när jag sa ifrån. Men när en svensk kille spelade hög musik på kvällen så lyssnade han och sänkte utan motargument….

  Gilla

  • JA Matte det förekommer en hel del invandrare, men svenskarna är inte heller så mycket bättre. Var ju just en svensk kvinna som mördade sin svensk pojkvän nu i midsommar. Och hon var ganska så brutal.

   Gilla

   • Ja, det finns ganska många psykfall som är för friska för att myndigheterna ska bry sig om dom. Den kvinnan var nog en av dom…. Hade en så’n granne tidigare som var helt övertygad om att alla grannar ville döda henne, så hon gick alltid ut med kniv i väskan. Men nu är hon väck tack å lov.

    Gilla

    • Undrar hur många psykfall som bor i en genomsnittlig hus. Och hur många incidenter ska hända innan man inser att alla passar inte in i det fria självständiga livet.
     Just nu brukar jag se en man fullt påklädd i täckjacka med huvan på ( ser ganska så varmt ut) och har livliga diskussioner med sin osynliga följeslagare. Och man hoppas att han inte får nåt galet råd.

     Gilla

 3. tror man får vända på det och säga att det är tur att inte alla med ADHD skjuter hej vilt.
  Men hemskt är det. Sanslöst. Det borde finnas en fristad för någorlunda normala människor. How about that ??

  Gilla

 4. Jag tror inte att våldsamma spel och filmer gör folk våldsamma om de inte är den våldsamma typen (har genen?). Däremot så är jag rädd för att filmvåld, spelvåld och allt elände vi ser på nyheterna gör oss vana vid våld. Med resultatet att alldeles för få reagerar öht. Det ingår liksom i vardagen. Och DET tror jag INTE är bra!

  Gilla

  • Enligt dansk forskning så skulle det finnas en brottsgen. Idag är jag beredd att tro på det mesta. Till slut kommer det kanske också fram att vi är egentligen inget annat än avancerade robotar.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.