i lugna gatan simmar det grymma fiskar…


Ett lugnt kvarter. Så står i en artikel i Expressen. En fembarns pappa hittades mördad i ett annars lugnt kvarter i Mölndal. Det är tragiskt. Det är alltid tragiskt när en människa bedrövas livet. Ännu mer tragiskt att ingen verkade sakna honom fast han mördades redan i april.
Ändå var han far till fem barn. Och ingen av barnen tyckte att det var konstigt att han inte hörde av sig. Eller att ingen av barnen sökte kontakt heller.
Och som vanligt uttalar sig grannar att han var en lugn man och störde aldrig.
Men om ens vuxna barn aldrig hör av sig, måste väl  ändå finnas en orsak till det. Min mor blir alldeles till sig om hon inte hör något om mig inom en vecka. Besvarar jag inte hennes sms  börjar hon gråta och tror att något har hänt.  Barn brukar ju ha starka band med sina föräldrar. OM man har en bra förhållande med sina föräldrar så skulle man bli orolig. Eller?

Undrar också, döda kroppar brukar ju lukta, den bröts ner snabbt. I en av huset där jag bodde dog en gammal man av för mycket alkohol. Inom några dagar stank hela huset. Och var larver överallt.
Så varför märkte grannarna inget? Eller kanske var det så att i den så kallade ”lugna gatan” rådde tesen ”inget märka, inget se”   för att säkra vägen till den egna säkerheten?

Sen avslutas artikeln med att polisen finner inget som helst samband med mordet på pappan och den senaste tidens bråk och skottlossningar på samma gata. Hmmmm….jag har en hel annan bild om hur en lugn kvarter bör vara.

Expressen

Annons

4 tankar om “i lugna gatan simmar det grymma fiskar…

  • Fortsätter så här kommer Sverige bli värre än USA. Det är ju skottlossningar dagligen, trots att det är inte ens tillåtet att ha vapen i sin ego.
   Det är en hel del vildar ute som inte känner till ordens makt. De löser allt med våld. Och blodigt ska det va. Och bryr sig inte alls om konsekvenserna. Varken fängelse eller att mista det egna livet skrämmer dem.

   Gilla

   • Det är så. Frågan är känslig. Fast det borde inte va känsligt vid det här laget. Alla borde få vara som dem vill vara, utan att man har åsikter om det.

    Gilla

 1. Är definitivt inte säker på att ”lugna gatan” alltid är det bästa. Föredrar när människor syns och hörs – hur ska man annars kunna sakna nån =)

  Kan för den delen näppeligen ha varit en frisk familj det där…

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.