kontot är länsat…


Det är nog det jag oroar mig mest för.  Att kontot blir länsat. Hjälper inte ens om man är försiktig och aktsam, och har virusskydd.  För vad hjälper alla dessa virusskydd man investerar i för att slippa virus och trojaner.  Idag behöver man inte ens råka in något suspekt sida. Kan få var som helst. Tom på dansgolvet. 😉

Jag fick min trojan när jag skulle in på en sida som handlade om bloggverktyg. En sida som jag har besökt ett antal gånger tidigare utan missöde.  Men sista gången fick jag en trojan. Kul. kul.kul!!!!!!!!!!!!!!!! Så jag skrattade.  Och snabbintaget antibiotika hjälpte inte. Inte heller hjälpte virusskyddet.

Min virusskydd sa inte ett pip. Så värdelöst. Tog 2 veckor att bli fri från trojanen.  Min dator har dock aldrig återhämtat sig till fullo. Laddar för att köpa en ny dator inom kort.

Men det var inte det jag skulle skriva om. Utan om dem skickliga datanördar som nu kan till slut länsa allas konto utan att man märker det. Hur kul är det?  Och de gör det och ingen verkar kunna stoppa dem, då de är alltid ett steg förre resten av teknikvärldens utveckling.  Cash is king! CASH IS KING! Det säger även grekerna ( så åk inte ditt på semester med din plastkort) .  Efter sju svåra år är det nog grekerna  som kommer sen stärkta ut av denna  kolossala ekonomiska katastrofen –  som de så duktigt själva satte sig i – och kan sen vifta med papperspengar framför våra spökpengar som vi tror att vi har i säkerhet i lika spöklika banker uppe i det blå… I banker där ledningen  gör sitt absolut bästa för att belöna sig själva med mastodont bonusar  över glädjen hur lätt lurade människorna vi är. Och de får hållas. Ostraffat.

Än så länge länsas bara de rikas konto. Men hur länge dröjer det innan det görs hos alla.  Man säljer tekniken till mindre betänksamma tjuvar. Som inte kommer bry sig det minsta om om den tar sista  hundringen från en ensamstående mamma med 5 barn i hasorna.

Är det så smart att vi gör oss så sårbara med att lägga allt på internet? Att fysiska banker försvinner. Att man ska allt ha på molnen.  Det funkar säkert ett tag, men härom dan när en kabeln grävts av, hur roligt var det att inte komma åt något som var internet baserad. Eller om vi får ett strömavbrott.  Det tanken vill jag inte ens tänka. För hur var det egentligen på 80-talet när strömmen gick och halva Sverige fick bädda sig  in i mörkret?
Om inte annat så var den bra för en ökad population… Men roligt var ju inte att gå hem på mörka gator.

AB, DN, DN, SvD

Annons

6 tankar om “kontot är länsat…

 1. Min ena dator är lätt förstörd. Kan inte gå ut på nätet på den om jag inte går via Pandas hämtningssida. Fick upp en grej som sa att jag skulle betala och att datorn var utsatt för hot. Fan så envist. Till slut fick jag bort det. Betalade inte. Men datorn blev stukad. Egentligen borde jag ha mejlat länken till Panda men det gjorde jag inte. Nä, verkar inte som virusskyddet fungerar fullt ut. Jag har inte så mycket pengar på mitt konto. Lika bra. Tur att dom länsar rikingarnas konton först med andra ord. Det nya systemet är verkligen sårbart.

  Gilla

  • Jag har läst om det i tidningarna att man kan bli infekterade av nån sorts virus och de kräver pengar för att man ska bli av den. Det är för jävligt.
   Jag fick hjälp på en sida som heter alltomwindows.se – Bli medlem där och kan få hjälp för att få din dator i skick igen.
   Men virusskydd gör ingen glad idag. Förutom tillverkarna.

   Gilla

   • Tack! Ska kolla! Jag kan inte byta webbläsare på den datorn som blev knäpp efter angreppet. Kan inte ens spela Harpan. Fy fan! Men jag kan använda den men bara gå ut på nätet via Panda.

    Gilla

    • Det är bra att du har flera datorer. Hade jag haft bara en då hade jag aldrig fått ordning på trojanen.. Även om det är fortfarande nåt som inte stämmer.Vissa saker kan jag inte ladda ner medan andra saker går bra. Knäppt.
     Antagligen är det nåt fel med själva windows och jag bestämde mig att inte lägga ner mer tid på den utan ska snart köpa en ny.
     Men tills jag hittar nåt jag vill ha duger den här bra, men gör aldrig bankärenden på den här. För säkerhets skull.

     Gilla

  • Det är en föga tröst att banken ersätter förlusten. Men undrar hur länge dem kommer ersätta den, och när kommer dem lägga över ansvaret på oss. För det kommer ske förr eller senare.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.