vad heter han nu igen?…


Jag har extremt dåligt minne när det gäller namn.  Skäms för det. Men vad kan man göra? Vad kan jag göra? Det finns olika tips hur man ska komma ihåg och hänga upp minnesbilder som gör det lättare att dra fram namnet från en minneskopp.  men det funkar ändå inte. Jag minns då inte i vilken minneskopp jag la namnet i och då kan jag leta länge.

Inte hållbart.
Det finns en kille eller man rättare sagt som bor i närheten jag bor. Brukar se honom då och då. Han är känd.  Kan det där med dialekter. Språkvetare.
Säkert redan här många vet vad han heter.
Han är lång .
Han är blond.
Har haft flera program i TV som handlar om dialekter i synnerhet och språk i allmänhet.

ja. vid det här laget vet säkert många vad han heter. Jag har fortfarande bara en vag aning, trots att jag skulle kunna rita upp en bild av honom på papper.  Sånt är ju frustrerande.
Och oftast om han nu kommer på tal så står jag där och säger …ja du vet… han som kan dialekter så bra…vet du vad han heter.
Och tro det eller ej väldigt ofta får jag en stor tystnad.  Jag jag vet vem du pratar om, men vad heter han nu igen…. ja juste. Vad heter han?
Fredrik Lindström. Så Heter han. Det kom fram till slut.
men jag undrar vad är det som gör att med vissa personer blir så mycket svårare att minnas. Han är ju inte direkt en doldis. Förekommer ofta, man hör talas om honom, men namnet fäster inte så lätt i minnet.

Annons

En tanke på “vad heter han nu igen?…

  1. Problemet med det här landet är att vi har så mycket bisarra kändisar (oavsett om dom nu råkar vara tv-kändisar, bloggprofiler eller massmördare) och man kan bara inte hålla reda på alla.

    Det var enklare när det räckte att hålla reda på Hyland och Hasse&Tage och möjligen Sten Broman. 🙂

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.