aggressivt.


Aggressivt det har det blivit.  Kan inte folk tagga ner lite. Vadan detta stress som gör att folk snart sjunker ner på djurens nivå.  Eller kanske ändå inte. Djuren har nog bättre ordning i leden.

Först var det en joggande mamma som blev irriterade över att hon inte kunde springa med sin unge i vagnen snabbt förbi oss vid Karlbergskanalen. Visst, jag och väninnan  gick bredvid varandra, men det är ju varken jogging eller cykelstråk vi gick på. Det är en promenadstråk. Och så fort vi hörde henne stöna så flyttade vi på oss, men hon verkade inte nöjd, för vi var inte tillräckligt snabba.  Vart hade hon så jävla bråttom till?

Sen på andra sidan Karlbergkanalen blev det otrevligt igen. För just när vi kom till den smalaste och ända vägen kom en cyklist. Min vän sa till henne förlåt vi flyttar på oss med det samma eller nåt sånt. Men fy vad hon blev förbannad över att hon var tvungen att sakta in. Och vi fick höra att minsann ska vi inte gå på cykelbanan. Faktum är att det fanns ingen annanstans att gå. Och vingar har vi inte.  Och av detta blev jag väldigt aggressiv, för vi gjorde så gått vi kunde.

Jävla cyklister. Den kärringen har jag även sett cykla på trottoaren i stan. Så hon lever farligt för nästa gång kanske kommer jag agera. För medan vi hade ingenstans att gå så finns det cykelbanor för övrigt i stan. Ändå cyklar folk på trottoaren. Hela tiden.

Och killen med paraplyet som knuffade oss i hällande regn för han ska prompt gå mellan oss för att gå runt om oss skulle ha tagit i hans krafter? Det blev bara för mycket.

Och detta inom loppet av 2 timmar. Kan inte folk lugna ner sig. Måste man vara  på hugget? Dessutom blir det som en epidemi som fortplantar sig på den näst drabbade.

Annons

6 tankar om “aggressivt.

 1. Måhända börjar dom bli en smula oroliga över prisutvecklingen på sina respektive bostadskarriärer och ovanpå detta sina jobb ?

  Gilla

  • Säkert påverkar ekonomin en hel del. Men när man köper lägenhet bör man planera långsiktig, och ta i beräkningen att dåliga tider kommer också. För det gör det.
   Är det såna människor som kommer sparka på oss om man nu råkar snubbla eller svimma?
   Vart tar empati och artighet vägen? Ska bara en massa griniga människor springa runt på gatorna. Snyggt värld vi har skapat.

   Gilla

   • Jo det är just dessa som driver den sociala och politiska utvecklingen just nu. så chansen att påveras av deras ställningstaganden är överhängande. Någon hade en slagfärdig term för den här människotypen, men vad det var har fallit mig ur minnet för tillfället.

    Attackborgare an det ha varit. 🙂

    http://www.fria.nu/artikel/92659

    Gilla

 2. Trycket ökar. Var i Stockholm igår och kände pulsen. Oj, jävlar så mycket folk det är överallt. Gick Drottninggatan fram och läste Strindbergcitat och såg folk som satt på huk och tiggde. Kan säga att det är skönt att bo på landet. Staden är där och det kommer bara att bli värre.

  Gilla

  • Det har blivit hemskt mycket tiggare. Nu sprider dem sig i stan, och de hittas även på andra delar av innerstaden.
   De flesta är från Rumänien. Man skulle kunna säga att det är turistande tiggare. På sätt och vis är det synd om dem och ändå inte. Ofta är iallafall dem jag har sett är unga människor som borde söka jobb.

   Gilla

 3. Kan ju så klart inte annat än hålla med, men killen som BAKIFRÅN tränger sej mellan 2 prommennerande tjejer tar ju priset, och fast man prottersterade när man väl fattade vad som hände, så reagerade han inte ens…helt otroligt.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.