skräck i trafiken…


Det pratas en hel del om miljö och ökade trafik. Och framförallt den ökade tunga trafiken som ofta innehåller farligt gods.
Jag kör inte bil, men ser ändå utvecklingen, dör den tunga trafiken blir fler och fler. Och nu även tillverkas extra långa lastbilar för att det blir mer effektiv hantering av transporten.
Undrar hur den kommer fungera i praktiken? Kommer dessa långa långtradare få köra bra vissa sträckor på flerfiliga banor? Eller hur blir det när en vanlig personfordon vill köra om?  Och visserligen finns det regler hur länge lastbilföraren får köra i sträck, men fusk förekommer ju, och med mobiltelefonernas intåg och ännu mer på smarttelefonernas och iPad´s intåg är det ständiga pillandet med dem har minskat uppmärksamheten om vägbanan. För det är ju så trist att bara glo framåt, när senaste you tube klippet är så mycket mer givande. eller uppdateringen av körsträckan från den egna ledet.

Snart är det flera lastbilar på vägarna än personbilar.
borde man inte tänka ut en lösning för detta.  Varför lägger man inte godsen på räls?  Det kanske gör inte lika mycket om en godståg blir försenade. Godsen surnar inte lika lätt och kommer heller inte med synpunkter om några timmars förseningar.  Sen är det båten. Det finns ju vatten runt halva Sverige och lite till.  Sen kan man lösa transporten lokalt från tåg/båt till företag.
Fortsätter utvecklingen så här så får personbilar väldigt svårt att ta sig fram. Kan inte vara speciellt samhällsnyttig den utvecklingen.
Eller får man bygga dubbelt. En infrastruktur för last och en för den mer normala trafiken.

Expressen  DN

Annons

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.