har ni köpt betyget på internet? eller lever ni på början av 1900-talet?


Förre helgen åkte jag igenom Södertälje då jag besökte en vän och hennes underbara  kolonistuga.  Det var mitt första besök på en kolonilott ( den var riktigt gulligt) och likaså i Södertälje. Såg inte så mycket av staden men det byggs även där utan särskilt mycket tanke att följa.

Bland annat några viadukter håller på att ta form. Det liggerg alltså tre viadukter på raken. En gammal som håller på att rivas och två till bredvid som antagligen ska ersätta den gamla..  Jag reagerade på att den nya viadukten var så låg att jag duckade ofrivilligt i bussen.  Nåja …jag kanske överdriver nu en aning men inte mycket, för jag faktiskt undrade varför dem inte hade en större höjd om dem nu ändå bygger nytt.  Dessutom den äldre bron/viadukten hade en mycket högre höjd från marknivån mätt.

Ska de bygga nytt så är det lika bra att ta till ordentligt, när lastbilar har fått växtvärk och är bra mycket högre idag än någonsin  eller ska de gräva ner markytan? Visst …kanske vill man inte ha tung lasttrafik  i området. Men som utvecklingen är kanske behöver vi snart dubbeldäckare för att transportera folk. Och då kommer definitivt inte räcka den smalt tilltagna höjden till.

Hur tänker man?  När man då ändå håller på och bygger? Resultatet är klaustrofobisk även för en sån som inte lider av klaustrofobi.  Skärp er arkitekter och stadsplanerare! Var har ni fått eran utbildning? Köpte ni den från Breivik direkt på internet?  För det är svårt att tro att man inte får mer kunskap i dem högre utbildningarna.
(Och estetiken tar jag inte ens upp här, för den är ju under all kritik. )

Fantasi i överflöd hittar man däremot här.

Aftonbladet

Annons

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.