ishokey nere för räkning…biljetter är gratis


Ishockey VM är ingen succé.  Men är det så konstigt.  Fotboll har VM var fjärde år. Och så finns det Fotbolls  EM  också var fjärde år. OS går av stapeln likaväl var fjärde år. Så mellan varven börjar man längta efter att se titanernas kamp. Även om man inte så där torkintresserad av sport.
Men Hockey VM ska va varje år. Tjatig blir det. Spänningen infinner sig lättare  om den är mer sällan.

Jag tänker på alla mat program och inredningsprogram som svämmar över på alla bredder och kanter. Tidningar, tv och tom radio. Först var det välkommet och intressant men idag är den enbart tjatig.  Och få klarar sig i konkurrensen.

Folk kanske  ha tappat intresset totalt. Eller så finns intresset kvar men yttrar sig på annat sätt. Man satte biljettpriserna också ganska så högt. Det är få inbitna som tyckte att det var värt att punga ut så mycket därmed spelades matchen framför en nästan helt tom läktare.  Så roligt det måste ha vart för spelarna.

Priset skänktes snabbt för att få in folk i arenan. Men det var nog försent.  Nu ger man bort biljetten gratis för att det är så pinsamt att lagen spelar inför tomma läktare. Helt gratis är den förstås inte,  man ska först köpa PLUS-medlemskap hos Aftonbladets nätbilaga… Den är inte så dyrt kanske 25 kr i månaden eller så…25 kr som man inte får så himla mycket för, ja förutom dem här gratis biljetterna.

Klart Aftonbladet ser ett gyllene tillfälle att marknadsföra sin betald sida.  För snart kan man inte läsa nåt utan att man har betalt för det.  Därför väljer jag DN, SvD och Expressen istället.

Men är det så konstigt?  Allting har en glanstid men till slut faller intresset. Min granne är intresserad av hockey…han samlar sina polare och kollar den hemma i tv-n. Och hojtar och skriker och hejar samt deppar när inte går så strålande.
Med storskärmstv-n blir upplevelsen nästan bättre än att vara på plats och behöver inte heller köas  och trängas,  man slipper också bli nedslagen av någon som ogillar en… osv.

Undrar varför man var tvungen att bygge en sån stor Arena till. För att andra storstäder har det? Men andra storstäder har en befolkning som hela Sverige har.  Friends ska den heta den nya Arenan. Eller den heter reda Friends och ligger i Solna.  Och nog kommer den stå tomt för det mesta.  Men de gubbar som tog beslutet har nog blivit olyckliga om dem inte kunde hävde sina ego. Och kunna stoltsera att det är och var deras skapelse.  Hela bygget stinker och om kanske 10-15 år kommer vi veta den riktiga sanningen bakom varför den byggdes. Och vems ego var störts.  Det infinner en känsla här Panem et circenses som betyder att ge bröd och skådespel åt folket och dem blir nog nöjda.

Men först ska det bli invigning
Och invigningen blir den 27 oktober i år.  Jag kommer inte vara där.

Annons

2 tankar om “ishokey nere för räkning…biljetter är gratis

    • Ishockey är inte heller min stora passion. Och i stort är jag också ganska oberörd av sport. Men gick ju inte undvika att årets ishockey vm har inte dragit mycket folk. Och då undrar man förstås vad ska man göra med en ny jätte arena i Solna.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.