mord och brand


Varje dag när jag vaknar brukar jag lyssna till vad som hänt i världen och i Sverige. Det är nästan ingen dag man inte hör att det brinner här och brinner där.
Sverige är som en fackla. Ständigt ska det brinna någonstans natten ska ju lysa.  Har svenskarna en särskilt fascination att tända på  och vara allmänt vårdslösa? Tänder ljus hemma för att sen glömma bort det. Eller är det en massa fyllbränna där man sätter maten på spisen sen somnar man ifrån? Eller tuttar man eld på av ren perversitet och jävelskap?

Och sak samma med mord. Nästan varje dag är det rapport om att någon har mördats av någon.  Mordoffrets identitet ställer man lätt fast, men förövaren får ofta leva vidare i ett till synes bekymmersfritt liv. För dem åker sällan fast. Har för mig att Sverige är världsledande på olösta mord. I alla fall definitivt ledande i Europa.  Säkert finns det statistik på det.  Jag bara gissar och jämför med mitt hemland.  Ett land som har en hel del problem, men mord är de bra att lösa snabbt. Och inte heller hör jag ofta när jag är där – att något har brunnit ner, om inte några svenskar var framme med medhavda grillen i fullstorm ( vilket  faktiskt har hänt).

För när grillsäsongen inträffar har jag då alltid undrat att när vinden drar stormstyrka varför kan man inte räkna ut själv att det är inte lämpligt att grilla korv i naturen!

Expressen, DN,

Annons

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.