att spy galla över Carola…

Carola har fått ett adoptivbarn. Och adoptivbarnet fick extensions med andra ord hårförlängning. Och detta skapade större svallvågor än tsunamin i Japan.  Alla hade åsikter om saken, debatterades och skrivs om den dagligen.  Och nu även jag.

Jag förstår inte upprördheten.  Varför var det fel att förlänga håret på treåringen? Som kommer från ett land där det är vanligt att förlänga hår, det är kontinenten där hårförlängningen kommer ifrån dessutom. Långt innan vi ens visste vad det var för nåt. Så varför ska alltid Sverige bestämma vad som är rätt och vad som är fel.  Och varför ska Eva Russ (ständigt anlitade psykolog vars ord tas numera som lag) ord vara det avgörande huruvida ett barn tar skada av den eller inte. ( Eva Russ är en ständigt anlitade psykolog vars ord tas numera som lag)

Varför är det helt okey att fläta barns hår eller göra skruvlockar med varma locktång? Eller platta till håret på småflickor för att den ska vara spikrak? Varför blir ingen upprörd över det? Inte heller rastaflätar blir man upprörd över när småbarn kommer hem från semester från Gambia. Då är det enbart så söt så bedårande – ingen höjer en varnade finger och tycker att föräldrarna var omdömeslösa.  Så varför just extension blev en sån bomb? Är inte all typ av ingrepp vi gör i frisyren görs för att försköna oss?  För att vi inte tycker att det naturliga är fint nog?

Eller handlar det mer om att det är Carola som är inblandad i historien, och inte så mycket om förlängningen.
Jag är inte fan av Carola, hennes religiösa utsvängningar är bara löjliga. Men hon är som hon är. Hon har trots allt uppfostrat ett barn redan och han verkar vara normal. Så jag tror att hon är kapabel att uppfostra 1 eller 2 till.

Annonser

3 thoughts on “att spy galla över Carola…

  1. Det är vad kändisar får tåla- som offentliga personer. Och det lär i vanlig ordning skrivas både positivt och negativt…. i brist på annat. Jag har aldrig begripit varför dessa skribenter som skriver det dom tyckeer ska vara så intressant för andra att läsa ??
    Lika som filmrecencenter… varför ska nån vara intresserad av vad just dom tycker ??
    Annat vore det ju om dom recencerade en film- eller utställning eller annat OBJEKTIVT. DÅ kunde det ju vara av intresse för många

  2. Som kändis får Carola naturligtvis räkna med att det skrivs om henne men jag tycker att det har gått alldeles för långt. Det verkar som det är fritt fram att skriva o säga vad som helst om henne. Önskar henne all lycka med sitt adoptivbarn.

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s