Hjärts Fylking…


Gert Fylking får inte längre leda programmet som heter Gerts Värld. I alla fall tillsvidare. Det är synd och faktiskt upprörande också. Jag hade många fördomar om honom och dem fördomarna  är krossade sen jag började lyssna på vad han har att säga.

Länge har jag lyssnat p3 på morgnarna, men har tröttnat att lyssna tjattret som den utvecklades till och inte minst är jag trött på det vulgära språket som numera härskar där. Letade efter alternativ och råkade få in Pratradio  där musik är bannlyst  och alla får ringa in och lätta på sitt hjärta och delta aktivt i ämnet som avhandlas för stunden.
Gert Fylking är en av dem bästa på kanalen med ett härligt ton, med mycket kunskap och det mesta parerar tokiga inringare med stil vilket inte kan vara det lättaste, då vissa människor med uppenbara alkoholproblem är frekvent förekommande också, vilket gör att ett och annat samtal urartar totalt, för lyssnarnas stora irritation och nöje också.  Rätt så ocensurerat.

Nu har Gert bannlyst tills vidare. Varför vet bara några få. Undrar vad han har nu sagt. Hoppas att han är snart tillbaka.

Andra på kanalen som har radiotid är Aschberg -> buffligt, intressant men något otrevligt mot dem som ringer in. Provocerar och försvarar vartannat.   Folk gillar det, annars skulle de inte ringa om och om igen.  En fenomen i sig.
Hasse Aro också med på ett hörn. Honom har jag inte lyssnat nu ett bra tag. Men i tidigare program var han ganska så rasistisk.  Inte i direkt uttalande, men mer underförstått. Kanske blir man det om man är språkrör i brottbekämpningprogram och har sett det mesta. Men  det skickar lite kalla kårar utmed ryggraden.  Det är mer en känsla jag hade, men jag vet att andra har direkt anklagat honom för det, vilket han naturligtvis förnekade.  Dock får han sända vidare, så man undrar förstås vad Gert Fylking hade sagt så att nu är han avstängt.

Annons

12 tankar om “Hjärts Fylking…

 1. Pingback: diktatoriskt radio eller… « Divage

 2. Har inte mycket att kommentera Antonia, men jag hade också (har) en del fördommar mot Fylking, man kanske borde lyssna om man får chansen.
  VARFÖR inte ringa in och fråga farför han tycks vara portad ?? Har dom ingen app ?? Har inte koll på hur man ställer in våglängden i smartingen (Samsung alltså)….Om man klickar på din länk till pratradio här ovan så står det faktiskt att han ska sända 06.00-10.00… och sen klockan 18 igen….
  själv gillar jag P4 med…….vad är det hon heter ???… ?? Lotta Bromme
  och så Ulf Älving så klart…

  Gilla

  • Jag har tröttnat på Bromé…hon har blivit så självgod. Så är det när man får sitta på samma position i 20 år.
   Men vågar man aldrig prova nya vägar får man aldrig uppleva nåt nytt heller.
   Det har jag lovat mig att jag ska alltid utforska, så att inte bara stagnera.

   Gilla

 3. Intressant! Lyssnar bara på ettan så den där radion har gått mig förbi. Delar dock dina känslor för dom tre männen. Fylking är trevlig. Ja, undrar vad han sagt. Man får inte säga vad som helst i etern – det är då ett som är säkert. Undrar om den där pratradion går ut i hela Sverige eller om det bara rör Stockholm.

  Gilla

  • Pratradion ligger på 101.9 Mhz i Stockholm. Om man söker på radion. Men klicka länken till deras hemsida så kan du lyssna den där. Både direkt och även gamla sändningar.

   Gilla

      • Om du har en inbyggd högtalare så kan du bara klicka på lyssna nu knappen så hör du med en gång. De flesta lapptop har det inbyggt. Väldigt praktiskt. Har man stationert då måste man ha en separat högtalare kopplat till datorn.
       Och då kan man lyssna vilken kanal som helst på hela världen.
       Eller om man har smartfån kan man också lyssna på vad som helst. 🙂

       Gilla

        • På jobbet har jag stationärt men hemma laptop. Tar mindre plats. Men du har utrymme så det räcker. Det är lyxigt och skönt.
         Tyvärr har jag tinnitus, så det blir aldrig tyst. Jag döljer det med ljudridå…det är inte så att jag alltid lyssnar, men den är alltid på.
         Sen här på jobbet är skönt för kunderna att kunna lyssna till nåt medan jag plågar dem 😉

         Gilla

         • Jag förstår. Har man tinnitus blir det lindrigare med annat ljud har jag läst. Men jag blir galen på musiken i affärerna. Handllar mindre. Sticker därfirån så fort jag kan! 😛

          Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.