jesus på korset!…


…det sägs att han blev korsfäst för oss. För våra framtida synder. Kanske är det så. Kanske inte alls. Kanske var det någon som ville bara berätta.  Berätta en historia bland många andra historier. Han var ju inte ensam direkt som blev korsfäst.

Det finns människor som lämnar större avtryck än andra. Jesus var ju en sån.
Men det är vår historia. Vår religion. En religion som har många olika tolkningar. Och alla har det gjort sin egen knorr på historien. Hur många olika trosbekännelser som finns bara inom kristendomen?  Det är många …kanske 40-50 olika samfund. Jag tillhör den katolskagrenen…men tror inte. Jag tror på mig själv. Och det räcker för mig.

för oss

Andra folk har andra sagor. Muslimer till exempel. Eller hinduer. Eller Buddister. Eller Judar. Och alla vill att just deras tro ska vi alla tro på.  Gärna går man till ytterligheter för att få viljan fram.  Varför inte bara leva? Och låta andra också leva?
Varför ska Gud låta sprida osämja? Varför inte bara enas och jobba ihop för en framtid som ändå ska komma.
Varför inte leva nu?  Varför ska man tänka hur det blir när man är död, om Gud tar emot, eller stöter ut? Vad jag vet så ingen vet det ändå. Allt är bara en önsketänkande. En spekulation. Hur skulle det kunna vara. Allt utifrån vilken religion man tror sig tillhöra.

Vad jag själv kan se så alla de andra religioner har levt i flera 1000 år och de kommer leva länge till. De föds, gifter sig, förökar sig och dör. Precis som vi gör. Det finns inget bevis att de har en bättre eller sämre saga att ty till sig.
Det borde finnas viktigare saker att lösa än vems ” GUD ” nu är den rätta och har det rätta budskapet att erbjuda. Att sträva bakåt och finna det som en lösning är bara att stoppa huvudet i sanden. Leder ingenstans förutom undergång.

Annons

11 tankar om “jesus på korset!…

 1. Det är bra med olika religioner för då kan det krigas i det oändliga och det gynnar den procenten som suger ut och lever på oss. En procent är rika -resten fattiga. Otroligt!

  Gilla

 2. Klart du har rätt i dina funderingar, undrar om ”han” har koll på alla krig som pågår runt om i världen, säkert 40-50 st. Hemska tanke

  Gilla

  • Läser man Bibeln (vilket jag gjorde) så Gud var en hejare på att beordra krig. Och skoningslöst ska det va där folk ska utrotas helt och hållet. Utan någon överlevare. Grymma bud hade den skäggiga gubben.

   Gilla

 3. Gillar din bild! När det gäller historien om Jesus så är det inget jag tror på. Det finns inget som kan övertyga mig om att bibeln är sann, för mig är det bara en bok med historier som nedtecknats under olika tidsepoker.

  Kan bara hålla med dig i det du skriver.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.