döden i vasastan…


…de blir bara fler och fler. Alltså råttorna. Förr såg jag dem någongång, nu ser jag råttor ofta. Obehagligt känns det. Väcker oro också. Inte minst när en råtta  vid någons flytt från vårt hus hade fått för sig att vårt trapphus var en lämpligt boende.

Det tog nästan ett halvt år innan jag kunde slappna av och slutade spana efter råttan i vårt trapphus.

Den här på bilden är död. Very mycket dead. Låg på övergångsstället. Det visar ju också att även råttor ska se upp för galna bilister som bryr sig föga vem som vill gå över gatan.  Man siktar och trampar på gasen…sen får man klara sig bäst man kan.  Råttan gjorde en missbedömning och ungarna nu blev föräldralösa.

I medeltiden dog var tredje människa i digerdöden som spreds av råttorna. Sägs det. DET var dock en riktig  pandemi som hette duga. Fattigdom och smuts sägs vara orsaken till spridningen men idag tvistar de lärda vad det var som drabbade världen egentligen i medeltiden.

Oavsett så tycker jag att gnagare med en förökningsfrekvens långt över  dödligheten är ett oroande moment i storstan.

Annons

12 tankar om “döden i vasastan…

  • Ja, kanske var det gift, men han dog på övergångsstället. Och visst är råttan är en fascinerande varelse, men den kan gärna vara fascinerande någon annanstans än i ens närmaste område. De får i allafall gärna vara osynliga som de var förr.

   Gilla

  • Klart att allt måste finns, men för stor överflöd är aldrig hälsosamt. När man helt plötsligt ser de dagligen då är kanske balansen har tippat över en aning.

   Gilla

 1. Ett övergångsställe är ett lämpligt ställe att dö på, när man går över från en dimension till en annan, om en sådan nu finns.

  Gilla

 2. stort, STORT problem, absolut.
  Alla kan hjälpa till att minimera råttfamiljerna. Släng inte matresterna i dessa hemska plastförpackningar.
  ATT stadens intelligenta (???) inköpare av papperskorgar väljer att köpa ÖPPNA sådana, är i mitt tycke fullständigt oförståerligt.

  Gilla

  • Och medborgarna borde ta ansvar med och inte slänga så mycket skräp runt omkring sig.
   Och de inköpare som finns lever nog själva kvar i medeltiden. Då kan varken köpa rätt papperskorgar eller för den delen ej heller rätt renhållningsbilar med dammsugarfunktion. Det är bara borstmaskiner som kan bara fara fram på raka sträckor. Där det finns cyklar får skiten ligga kvar tills den blir bortblåst av vinden.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.