2 timmars sömn…


Så mycket sömn blev till i natt. Ischiasen fortskrider och smärtan förändras från dag till dag.  Igår natt hjälpte inget. Verkligen inget.

Hjälpte inte att strecha, hjälpte inte att gå ( runt i lägenheten) hjälpte inte att sitta, inte heller att ligga och smärtstillande var bara gift på eländet utan att den  gav någon lindring alls…

Och nu läser jag att man ska försöka göra roliga saker som får bort tankarna från det onda.  Jag tycker att jag har svårt att hitta den motivationen mitt i natten.  Med full vetskap om att dagen efter är det jobb som väntar.

Det är som att säga till en som har depression: men hitta på något roligt i ett läge där bara är döden som känns något lockande. Inget annat.

Så här stod i expressen:

1. Håll dig fysiskt aktiv även när du har ont.

2. Försök hitta sätt att mentalt klara av smärtan, som att hitta på roliga saker för att inte tänka på den. Ju mer stimulans av roliga saker du har som ska trängas där i nervkanalerna desto mindre plats får smärtan.

3. Prata i första hand med din närmaste chef om hur dina uppgifter kan förändras tillfälligt i stället för att sjukskriva dig.

4. För att få lindring kan man gå till en massageterapeut, kiropraktor, naprapat eller sjukgymnast. Yoga ger både fysisk och psykisk lindring. Smärtstillande tabletter kan man ta tillfälligt.

Jag kämpar vidare dock och hoppas naturligtvis att morgondagen blir lättare.

expressen

Annons

4 tankar om “2 timmars sömn…

  1. Andas! Få in syre i kroppen. Gå till en zonterapeut som kan trycka på ischiaspunkten. Tror det hjälper. Inte kul att ha ont. Men det går väl över om det kan vara till någon tröst.

    Gilla

    • JA, andas. Ingen fel på min andning. Det finns däremot två saker jag inte klarar av. Den ena är akupunktur och den andra är zonterapi. Har varit på båda, och faktum att jag hellre väljer smärtan för det smärta jag fick utstå i samband med behandlingarna var att likställa med tortyr. Aldrig mer.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.