helvetet på jorden stavas ischias…


Det är först när man själv råkar ut för det får man veta vilket helvete detta innebär. Riktigt riktigt brinnande helvete. Och inte kan man göra så mycket heller.

Vad jag pratar om är att jag drabbades av ischias. I torsdag. Efter min sista kund. Utan ens det minsta rörelse gick det till. Jag stod och väntade på min kollega för att hon ska bli klar så att vi kunde stänga för dagen.
Och medan jag stod där slog helvetet till. Och denna smärta som kom ingenstansifrån  förlamade nästintill min vänster ben. Från skinkorna ända ner till fotknölen. Däremot har jag inte alls ont i ryggen.

Visste inte om jag ska stå, sitta eller gråta. All rörelse gjorde ont.
Låsa kunde jag inte, det fick min kollega sköta.  Att gå hem blev en rejäl ansträngning. Nu har helgen nästan gått, och vet inte om det har blivit något bättre. Nätterna var och är värst, inte för att då gjorde speciellt ont, men när jag ska upp eller rättare sagt ner på golv (jag har en så pass hög säng så att jag behöver inte häva mig upp till stående ställning, vilket jag kan tänka blir ännu värre.) då slår smärtan till med ofattbar styrka. Jag vet verkligen inte vad jag kan göra, förutom att vänta ut och lida.
Under dagen är det hyfsat okey, om man rör sig. Men man kan inte gå hela dan heller. Och runt 7 på kvällen börjar allt bli sämre igen.
Musklerna känns som om de har brustit, känns svullna, men dem är inte det när jag kollade efter. Bärkraften är inte heller som den var.. Jag får se upp hela tiden. Med varje lite step.

Allt jag fick veta hos sjukvårdsupplysningen är att det går över. Inte mycket man kan göra förutom att stå ut. För värktabletterna hjälper inte heller.

Det är precis som med migrän, har man aldrig haft det så förstår egentligen inte folk hur satans ont man har. För det syns inte, man kan inte mäta smärtan, och folk gärna tror att man överdriver, just för att den inte syns.

Och imorgon kommer jag naturligtvis jobba, även om jag blir tvungen stuva om lite i tablån. I vissa yrke är det svårare att stanna hemma än i andra.

Annons

5 tankar om “helvetet på jorden stavas ischias…

  1. Jag har haft ryggskott en gång. För länge sedan. Först då förstod jag min mamma och andra som haft det. Jag var stressad. Jag tror att det är en förkylning som sätter sig på olika ställen.Du behöver zonterapi, Man trycker på en viss punkt under foten. Hårt och rakt på ischiaspunkten.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.