när är bäst att ta semester.?…


Varför envisas människor att åka på semester just på sommaren? Jag tänker framförallt på dem  som väljer att semestra utomlands? Trängs med andra turister, står i ändlösa köer för att komma någonvart, betalar dyrt för det mesta för det är just säsong. Och lämnar Sverige just när den är som bäst. Visst har det hänt nåt år att vädret var taskigt, men för det mesta är det ju fint. Jag förstår naturligtvis dem som semestrar i Sverige och har sommarbostad, då blir bästa tiden just sommar.

Sjukhuset erbjuder just nu extra bra lön för sjukpersonal som lägger sin semester till augusti. Skulle jag jobba inom sjukvården skulle jag nappa direkt.
Jag delar upp min semester  till en tidigt och en sen semester, medan kärnan av tiden kommer jag vara i stan och jobba.  Visst… jag kommer att jobba, men morgnarna är vackra och kvällarna är långa. Och helgerna är fria.

Annons

4 tankar om “när är bäst att ta semester.?…

 1. Skulle aldrig åka utomlands på sommaren. Nä, brukar åka till Teneriffa nu. Men i år blir det inget. Har tröttnat. Vill vara hemma och njuta av ljuset som kommer mer och mer. Det är hemskt att köa och sitta i ett trångt plan. Skönt att slippa. Nu åker jag mest spark. Så himla härligt och man flyger fram. Lungorna fylls med syre! Kan inte bli bättre.

  Gilla

 2. låter som om du fixat till din ”lediga” tid till det bästa.
  Själv vet jag snart inte vad det blir men jag har alltid försökt undvika att åka någon stans när alla andra vill just dit

  Önskar dej en fin dag Antonia.
  Det lyser sol, men blåser så in i bängen 🙂

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.