virusskydd…vad gör det om det ändå inte skyddar datorn?


Varför ska man ha en virusskydd om den ändå inte skyddar från skadliga koder? Nu när jag fick problem med Internet Security -> som självmant – utan att jag ha gett min tillåtelse-  installerat sig på min dator och visade upp sin fula tryne kamouflerad som en äkta vara.

Ställer jag frågan, varför har jag en virusskydd?
Vad gör den för nytta?

Min skydd har aldrig signalerat att nåt är fel.
Och när det nu blev fel så gick ju inte att göra en skit.  Rekoveryskiva skulle kanske ha hjälpt. Men det hade jag inte. Det ingår inte längre när man köper en ny dator.  Så jag glömde bort att göra en sån skiva själv.

Men jag känner 2 personer som snällt skulle göra såna skivor och följde instruktionerna. Men skivorna nu de hade räckte ju inte. Den villa ha bara mer och mer skiva att installera på.  Vore inte enklare kanske att uppge vilka skiva och hur många kan behövas till en så aktion?  Bara så att man vet.  Att man vet att 4 skivor räcker ju inte.  Eller så!

Jag hade en Norton förr. Men den gjorde min dator så seg och långsam, och tjablade hela tiden hit och dit, att nu har jag mcAffie istället.  Hjälpte ju inte.

Det märkliga är att nu helt plötsligt har jag hört från flera av mina kunder att de råkade ut för exakt samma virus. Så den är inte ens en nytt elände som virusskyddet har inte uppdaterats med. Så vari ligger problemet.
Är det ens värt att ha virusskydd för dyra pengar?
Känner några som kör utan virusskydd och de säger att de aldrig har fått virus in i sina dator.

Vem ska man tro på och vad ska man göra?
Göda tillverkarna med pengar som många i sin rädsla av att få en förstörd dator ändå köper.  Kanske ljuger de bara och förstorar problem.

Och varför ingår inte en recovery skiva längre i en datorköp?

Som vanligt är en massa frågor.  Men svar? Njaaa… antagligen får jag inte heller. För jag har inga svar den saken är ju säker.

Annons

7 tankar om “virusskydd…vad gör det om det ändå inte skyddar datorn?

 1. Jag har Panda. Inte fan hjälpte det när det kom en grej från Windows Home Security och förstörde. Såg så äkta ut så det var inte klokt.

  Idag har fem läst om Esteten från Ungern! Den långa svansen funkar då och då!

  Gilla

 2. Jag hade också en Norton till min första dator, som kostade drygt 24.000, och den hade en bugg i sig, så det var problem hela tiden, och det gick inte att fixa, så aldrig den skiten igen. Och ingen ersättning gav de heller.
  Har haft F-secure och Panda också, vilka har saktat ned datorn.
  Nu har jag haft ESET Cybersecurity gratis i två veckor, och den verkar utan att synas.
  Och igår köpte jag en 1-årig licens för 440 kr, och så fick jag en för att ge bort till en vän. (För att det är alla stjärtars dag)
  Men jag har ingen att ge bort den till.
  Vill du eller någon annan köpa den för halva priset?
  Erbjudandet kanske bara gäller tom idag. Har inte frågat dem.
  Om du eller någon annan ger mig e-mail adressen, så skickar jag den.
  Är ni inte nöjda, behöver ni inte betala något.

  benedictus019@hotmail.com

  Gilla

  • Tack för ditt erbjudande, men jag har just nu mcAffie. Fast man kan ju undra till vilken nytta när viruset som är tydligen inte ens ett nytt virus blev igensläppt utan något som helst varning.

   Gilla

 3. När jag började ladda ner back up på data innehållet så fattades plötsligt skivor… nu har jag låtsats gå vidare och DÅ får jag veta att det är ca 3 skivor som behövs… måste kanske kolla detta.OM jag får strul så¨skulle det ju vara kul att kunna konstatera att det fungerar…(eller inte)
  Hur som haver, man känner sej ganska enkel när man får data elände. Tidskrävande och som sagt, man känner sej kraftlös inför problemen…
  Stackars lilla Antonia. Hur gick det sedan, fick du liv i eländet ?? Eller blir det en ny?? Jag såg just den ljuvligaste tunna rosa och mycket lätta skönhet….otroligt läcker. En som man skulle njuta av att ha i sin ägo Kommer inte ihåg om det var Dell eller Acer??
  Nåja, till att börja med, kolla in rosen så ofta du kan 🙂 för att höja humörsbarrometern.- INTE för att Valentin har namnsdag 🙂
  krm

  Gilla

  • Jag vet inte hur det är med datorn. Jag ska skicka filer till Cecilia i kväll igen. Och få se vad hon säger.
   Långdraget historia.
   Sov dåligt i natt också, för jag satt vid datorn länge och efter det kan jag aldrig falla i sömn. Normalt sitter jag inte vid datorn på kvällarna. Inte bra för sömnen.

   Tack för rosen! Det är nog första gången jag fick någonting på Valentine-Dag. Och så fick semlor från min kompis också. Tro inte att det är sant.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.