en skithelg har jag haft…


Nu är helvetet löst. För mig.  Eller för min Laptop. Tur i all oturen är att jag har en minilaptop med. Men den är förstås inte lika smidig men den funkar…Och  inte tala om stressnivån som är högre en hög just nu.  Det gör att man fattar lite sämre.
Sörjer mina vackra frostiga bilder från förra helgen. Naturligtvis gjorde jag inte backup på dem. 😦 Får vänta några år innan tillfälle kommer igen.

Jag var inne på en hemsida som heter : gör snyggare hemsidor…eller nåt liknande. I stressen glömde jag bort namnet så klart. När jag kom in på sidan poppade upp en skylt där det stod nåt om pdf tror jag, förstod att man inte får klicka på sådana värdelösa skyltar så jag gjorde inte det utan försökte stänga ner sida. Och nog blir den nedstängd. Ända ner till skrivbordet.

 Där låg helt plötsligt ett nytt program som hette ” Internet Security” och uppmanade mig att rensa min dator från all skit. Självklart lät jag den vara för jag kände inte igen programmet även om det såg ut som en äkta vara. Men jag har mcAffie och den ser ju annorlunda ut.

Men, men den var självgående och började skanna min dator, och upp dök i rad efter rad att jag har porr i mina filer. Barnporr. Vilket jag vet att jag inte har.

Lyckades i alla fall stänga av programmet. Och på min minitop började jag leta efter lösningar. Och det gör jag än.
Ingenting gick det att slänga. Inget program, inte heller kunde jag göra systemåterställning. Alla exe.filer blockerades så inte heller kunde skriva in kommando för att ta bort skiten.

Nu fick jag lite hjälp på ett forum – vilket inte heller gick lätt för den ville inte alls godkänna mina inloggnings namn.

Till slut fick jag låna från en god vän( Tack I ) för att kunna ställa frågor direkt till dem som verkligen kan det mesta om datorer.

Få se om problemet kan lösas eller om jag måste köpa en ny dator. För något återställningsskiva har jag naturligtvist inte. Nya datorer får inte det längre, och jag gjorde inte det skivbränningen man uppmanades att göra. Nu är det bara surt.

Sidan man kan få hjälp heter: allt om windows

Hoppas att jag får rätt hjälp för här på bloggen får jag ju aldrig när jag har frågat efter. 😦
Men jag vill ändå skriva om det för att få ur mig och bli lite lugnare.

Annons

6 tankar om “en skithelg har jag haft…

 1. Fy fan vad en dator kan stressa en när det inte funkar. På min ena dator dök det upp ett virus för ett tag sedan. Det såg ut som det kom från Window Home Security. Jag måste köpa en nerladdning för en massa dollar men det gjorde jag inte. Till slut försvann det. Men jag kan inte längre gå ut på nätet via ikonen på skrivbordet. Måste gå till en hämtningssida på Panda som är mitt antivirus. Scannade igenom hela datorn efter virus. Sånt jävla strul kan verkligen knäcka en. Det gäller att ta det lugnt. Men där man sitter ensam har man ju direkt ingen att fråga.

  Gilla

  • Kan verkligen rekommendera där jag fick hjälp. Utan dem hade jag inte klarat av det. Allt om windows Klart är en fördel om man har två datorer, annars får man åka hem till någon eller lämna in det till lagning.
   Men egentligen vad gör Antivirus program för nytta. Viruset jag drabbades av är ju inte en ny virus och jag börjar dagen med att jag alltid klickar på uppdatera virusprogram.

   Gilla

 2. Usch vad trist, mitt råd är att du ominstallerar windows helt, det brukar vara enklare än att försöka få bort såna där elaka virus. hoppas det fixar sig! jag hjälper dig förstås om det är nåt du behöver hjälp med.

  Gilla

  • Den tanken har slagit mig också.
   Men har ingen skiva så klart. Ingick ju inte i köpet.Så klart.
   Så där för gör jag nu systemåterställning, men den första misslyckades.
   Så jag får göra en till. Med längre datum bakåt.
   Väntar bara att spyware hittar det den ska hitta. För åtminstone fungerar den . Det gjorde ju inte innan.
   Tack hör erbjudandet.
   Jag kanske behöver den.

   Gilla

 3. helt riktigt Antonia, man ska skriva av sej, gå ut och fíxa den där semlan, tror banne mej att jag för första gången ska baka semlor i år, men rätt dag får infinna sej först.
  Hoppas du får hjälp på grunna på det…
  kramforumet. Du vet att du kan skriva till den här Stockholmstjejen ”privat” du kan ju alltid fråga henne om ni möjligen skulle kunna ha telefonkontakt, skulle ju gå så mycket snabbare.
  Min dator tjatar hela tiden att jag ska kopiera instöllningar eller vad det är, men jag fick slut på rätta skivorna, så det har inte blivit gjort… kanske läge att ta tag i det….så kanske du skulle kunna använda mina skicor ?? . vid en hel avinstallation ?? Du kan era data än vad jag kan så

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.