mitt brott är oförlåtligt men gott….


wiener semla...foto: antoniab © 2012

Det är inte semmeldag än, men stan är full av semlor så det är svårt att motstå. Vet inte varför men i år har jag verkligen inte kunnat motstå frestelsen. Nästan en besatthet. Det fanns år när jag inte åt en endaste semla.

Men kanske har jag tagit min sista semla just idag. För jag känner att så här kan ju inte fortsätta. Jag klämmer i mig 2 på raken utan att blinka men med en hel del ångest. Ångesten kommer naturligtvis först efteråt, när jag inser det ohållbara i mitt handlande.  Önskar att ångesten skulle drabba mig när jag sträcker fram handen till härligheten.

Nåväl…jag tog en wiener semla idag. Den har en mer wienerbrödsaktig grund. Förövrigt är den som vilken semla som helst. Grädde och mandelmassa.
Men jag har testat lite olika sorter också:

 • Det finns med vaniljfyllning – den var liten som en petit four och inte var den god heller,
 • det finns med chokladgrädde här på i chokladfabriken –
 • för några år sen fanns med hallongrädde – den gillade jag jättemycket. Men har inte sett den i år. Gillade den syrliga smaken i grädden. En favorit var den.

Men det finns fler olika sorter än jag skrev här. Det är verkligen utbud av semlor.

Men jag misstänker att vi invandrade kalasar mer på nymodigheterna, medan svenskarna håller sig mer till det traditionella semlan. Semlan som det har alltid varit. Och det ska va på semmeldagen först. Dagen är lite olika från år till år. I år blir den 21:e februari. Vi som äter den innan begår ett brott. Å andra sidan ska aldrig begås större brott än att äta semla före det utsatta dagen. 🙂

Annons

4 tankar om “mitt brott är oförlåtligt men gott….

 1. Nu finns väl semlor året om. Jag äter mest lite grädde och all mandelmassa. Vill inte äta så mycket bulle längre. Inte bra för magen. Vetemjöl och vatten blir ju klister. Hur blir det då magen? Underbar bild.

  Gilla

  • Ja just det. Det är just mitt problem. Att inte kunde motstå frestelsen. Och varför ska man jämt utsättas för alla dessa och andra frestelser?
   Varför kan man inte stålsätta sig, när man faktiskt vill stålsätta sig?

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.