dö på jobbet …eller bli uteliggare…


Den goda tiden är definitivt över. Nu ska man jobba igen tills man stupar. Kanske ett sätt att få ner igen den långa livskurvan som nu skrämmer politiker.  Pensionsåldern har blivit flyende.  Ingen fast tid där man kan gå och glömma allt vad jobb på bestämde tider innebär.

Ja, visst lever vi kanske längre än förr.  Än. Men med det utsikt vi får och redan ser kommer nog vår ålder decimeras återigen.  Och det finns sägert människor som kommer detta möjlighet att passa som hand i handsken. Men absolut inte alla.
Kroppen tar stryk på många arbetsplats.
I princip har jag inget emot att jobba längre, men frågan om om min kropp kommer klara det. Det är jag mindre säker på. Många tror att jag bara tränar så löser sig resten sen. Tror inte att det är så enkelt.

Förr i tiden jobbade man tills man dog.  Sen kom lite upplysningstid och revolutioner och kom man till slut  fram till att det är ju ändå vore nåt om man kunde ha det lite lugnt på höstens dagar och kunde klara sig ekonomiskt också.
Idag är den över. Vår generation och den kommande får finna sig i igen att vill man ha lite ekonomiskt trygghet på äldre dar så får man antingen börja jobba redan vid 18- års åldern och spara dessutom extra pengar i pensionsförsäkringar och även jobba tills man ramlar ihop på sitt jobb och äntligen kan andas ut. I graven.

Eller kan man skaffa stor familj med många barn för att barnen ska kunna bidrar ekonomiskt när det blir dags för det.

Och jag undrar om  inte syftet är med att dra in så mycket på äldreomsorg att åldringarna ska trilla av pin lite snabbare och därmed kosta mindre för den överansträngda ekonomin.

Jaaaa…. huvudsaken är att bankerna får leva ett eget liv och dra in så mycket pengar som dem kan dela upp i olika bonusar så att de själva inte drabbas av devisen att jobba tills du dör.

Expressen, Expressen, AB, AB, DN, DN, Törnebohm

Annons

4 tankar om “dö på jobbet …eller bli uteliggare…

 1. De skyller på en kommande och åldrande befolkning! Pyttsan! 2050 kommer det att finnas 5 320 hundraåringar. Det kan vi väl klara. Tror inte folk kommer att bli gå samla som är unga nu. De äter fel och rör på sig för lite. Jobbar inte med kroppen och brer Becél på mackan. 😛

  Gilla

 2. ———————–
  Var snäll o kolla att det går att kommentera på min blogg. Nån som inte lyckas med det har meddelat det i gästboken.
  Tack!
  ———————————————–

  Gilla

 3. Pingback: Reinfeldt Bemanning AB | Törnebohms Hotspot

 4. Ja jag har ju som sagt gått i pension. Det verkar som det kommer att bli senare pensionsålder för kommande pensionärer.
  Om det är nån tröst för dig så jobbar jag faktiskt lite åt min gamla arbetsgivare på tim-arvode. Inte mycket men i alla fall.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.