är det bara jag som har otur?…


Seriöst. Är det bara jag som har otur eller andra har samma erfarenheter med att hämta ut medicin från s.k. apoteket?

Under året som har gått inte en endaste gången kunde jag hämta ut medicin utan att jag behövde gå dit 2 gånger. Svaret är alltid det samma, den är slut vi måste beställa den.

Tidsödande och irriterande.  Javisst finns nu apotek på varje hörn i stan men till vilken nytta.  För större delen av utbytet kunde jag ändå köpa på andra ställen förr. Saker som  är inte alls specifika för deras verksamhet.

Förra veckan besökte jag en apotek  för att hämta ut medicin. Gick inte så bra utan frågade hon mig:

hon: – bor du utomlands?  ( vad har personalen med det att göra överhuvudtaget)
jag:      ja, jag har precis landat med mitt privatplan enbart för att hämta ut medicin, och om en timme åker jag tillbaka.
Hon: Förlåt det var inte så jag menade?

Nähä….vad menade hon egentligen. Och inte  kunde jag få ut nån medicin. Vilken slöseri med ens tid.

Snabba är de inte heller. Besökte 2 ställe  –  hela proceduren tog var sin 10 minuter . Vad är det som tar så långt tid med att få veta om medicinen  finns på lager.   Är de kompetenta?  Har de ingen datorvana?  Kramp i fingrarna? Eller vad?

Jag vet inte vad ni tycker, men personligen tycker jag att det var ett nedköp att splittra upp Apoteket… Och nu finns det inget bra alternativ heller. Man får dras med problemet tills vidare eller för alltid.

Jag köper mina hudvårdsprodukter på annat ställe och inte från apoteket, smalmat är inte heller nödvändigt och vad blir det bättre av att kunna köpa barnkläder i apoteket? Vad jag vill ha är medicin. Och inte imorgon eller nästa vecka. Jag vill ha det när jag är i apoteket.

uppdatering. Nej Tydligen många andra har uppmärksammat att något är alldeles för galet.

DN

14 tankar om “är det bara jag som har otur?…

 1. För mig har det blivit bättre. Mycket bättre.
  Service, känsla och en omsorg om mig som köpare. Det såg jag aldrig tidigare när Apoteket var i statens händer.
  Jag är helnöjd och anser att reformen är lyckad.

  Mitt råd till dig: Byt Apotek!

  Gilla

  • Tack för rådet. Tror du inte att jag har gjort det. Resultatet är samma. Med samma priser på allt dessutom. Det är inte mycket som skiljer förutom design delen och hudvårdsprodukterna.
   Men treo är treo i alla butiker och kostar 119 kr vart men än kollar. Så det blev inte så mycket konkurrens. Inte med priserna.
   Och ja, jag har försökt ta ut min medicin på olika apotek.
   Men ganska taskig läge att i den ene finns den ena medicinen i den andra finns bara den andra. Det vore ändå önskvärt att kunna hämta ut i en och samma ställe utan att vandra runt och kolla på olika ställen eller alternativt ha den som rest och behöver komma tillbaka en gång till.
   Jag klagar inte bara för att klaga. Men när jag alltid måste gå till ett ställe 2 gånger för att kunna uträtta ett ärende, blir det irriterande.
   Att det finns ett apotek varje hörn låter ju bra. Men när du inte får det du vill då är det bara slöseri med tid och pengar.

   Gilla

    • Jerry! Jag har aldrig heller påstått att jag skulle vilja ha ett perfekt samhälle. Antagligen flera av oss skulle dö av leda om allting skulle bara rulla på utan något som helst gnissel. Jag vet att jag är en pessimist och du är verkar vara en optimist.
     Ingen av oss har lätt att förändra den grundläggande inom sig. Jag har försökt och fortsätter att försöka bättra mig tills jag dör.
     Men allt jag skriver här på bloggen är upplevt. Jag letar inte efter fel. Jag bara råkar ut för det.
     Och då skriver jag inte alls om allt.
     En som hyrde in sig hos mig har märkt den själv. Vi skrattade åt situationen så att tårarna rann, men inget har förändrats sen dess heller.
     Jag är glad för din skull att du ser bara det positiva i det mesta.
     Bloggen är min säkerhetsventil.

     Gilla

 2. ja inte är det alltid av godo att privatisera. Se bara på Carema och liknande som terrar gamlingarna, väger avföring osv. SKAMLÖST.
  Att det nu kanske finns flera apotek som har större ansvar mot ägare är det ju klart att man inte längre ligger med stora lager- det förstår ju vi småföretagare allt för väl, vet inte vad som skulle bli bättre med privatiseringen – Inte vet jag i allafall…som du, så undrar jag.
  Har inte sett att dom börjat med barnkläder, men det skulle inte förvåna mej…..
  önskar dej ett gott slut Antonia med rätt medicin inför det nya året. Nästa gång ring och konfirmera, det går ju snabbare än att gå dit och få vända för att dom inte har hemma – fast det borde ju inte behövas…:-)

  Gilla

  • Men snälla Ingegerd och Antonia som hänger på!
   Carema är bara ETT exempel och tidningarna publicerara bara skiten och inte det som är bra. Det är en liten liten del som är som tidningarna skriver och det är inte bra, men att gå på och tro att det fungerar så överallt, det är att blunda. Jag vet, för jag har nära människor i vård och för dem är det KANON! Vem skriver om dem?

   Balans om jag får be.. men det kanske är svårt för vissa?!

   Gilla

   • Jag håller med mig. Media är för jävliga ibland. Men utan dem så skulle mycket bara fortsätta i all evighet utan att det blir rättad.
    Jag har vänner som jobbar på Carema och de är nöjda med sina jobb och hur äldre där sköts.
    Det finns ju alltid 2 sida av varje mynt.
    Men man är ALLTID nöjd tills man blir missnöjd.

    Gilla

 3. Nej, Du är inte ensam. Inget blev bättre efter avregleringen. Löjligt. Bara ett sätt att lura folk. Kolla elen och televerket. Bara skit alltihop Och SJ. Oj, oj, så lurade vi är. Företag och karteller kopplar grepper och blir fetare och rikare. Men kunderna får det bara sämre. Fy fan! Och så lätt det går att lura oss. Det tycker jag är otroligt. Det kommer order uppifrån och politikerna böjer nacke och gör som pengarna/lobbyisterna vill.

  Gilla

  • Det är väl ingen som har frågat oss? Man bara bestämmer överhuvudet på oss. Vem vinner och vem förlorar? Varför känns det som alltid fölket som förlorar och får stå för konsekvenserna?
   Om något land så just Sverige borde ju blomstra.
   JA…SJ är verkligen en fars. Är det snö? …totalstopp!!!!!!!!!!!! Är det tö? det är stopp ändå? Och blåser det? ja…då är det risk att tåget blir till flyg. Men på rälsen blir det stiltje.

   Gilla

  • Antonia: Sverige blomstrar om du jämför med övriga Europa. Varför måste ni alltid bara hitta felen…??

   Kolla hur den kollektiva trafiken funkar i andra länder innan ni gnäller…

   När det gäller elen så kan jag hålla med er. Det blev inte bättre, men att säga att allt som privatiserat gick åt helvete det håller jag inte med om…
   Vi är inte lurade… vi har egna val och kan sätta oss in i det som gäller. Återigen, jämför med hur det ser ut i andra länder och kom sedan och gnäll på Sverige!!

   Gilla

   • ”Vi är inte lurade…vi har egna val och kan sätta oss in det som gäller.”
    På vilket sätt har vi val?
    Fick du bestämma över elbolagets utförsäljning och uppdelning? Fick du bestämma över bankernas agerande?
    Kunde du säga till när SJ såldes ut? Blev det bättre? Går tåget som en klockverk?
    Kanske finns ett sken av att du och jag får bestämma, men det mesta görs ändå utan att vi har så mycket att säga till.

    Bara för att Sverige har bättre en många andra länder har det, så behöver väl inte sjunka ner till deras nivå till slut.

    Men jag är dock glad över dina åsikter. 🙂
    De är alltid välkomna.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.