mer sårbar än nånsin förr?…


Allt mer gör vi på internet och mobiltelefon.  Vi är beroende av det, från bankärende till att klaga på grannen till att söka efter den rätta till att handla till att beställa tid, till att …. you name it….

Och alla försöker övertyga en att det är säkert. Men gång på gång händer nya saker som visar att det är inte säker.  Jag minns när halva Sverige har blivit strömlöst på 80-talet.  På 2 dagar var den på gång på dem flesta ställen medan på andra tog något längre tid.  Och så gick livet vidare och man naturligtvis hoppades på att det aldrig mer skulle det  händer igen.

Men det gör det och konsekvenserna blir bara större och större.
Ändå ska man lägga ut massor av saker på s.k molnet för att kunna komma åt viktiga dokument var man än är.  Men utan ström kan dessa dokument snyggt dansa upp i det blå utan att man har så mycket att säga till.

Har jag lösning på problemet? Naturligtvis har jag inte det.  Jag är ju inte tekniker och inte heller uppfinnare. Jag kan bara belysa och gorma lite.
Varje gång det blir strömlöst får man höra att man bättrar på , fast sällan får man veta vad som görs, sen kommer en ny Dagmar och så får vi uppleva samma elände igen.

Att inte kunna åka tåg börjar blir dock en tradition kanske värt att ha en egen dag i almanackan. .. Snö eller inte snö så går tåget inte . Synd om dem som kände sig tvungna att resa hem. och nu sitter någonstans still och får köpa dyra flygbiljetter för att komma hem.

Min favorit träd i Vasaparken knäcktes som en lite tändsticka, medan trädan  med alla rötter ovanför marken lutande över trottoaren som jag har varit orolig för på Odengatan stod pall för påfrestningen.  Sånt är livet också… de som dukar under ser inte alltid som svagast ut.

Expressen DN,

Annons

9 tankar om “mer sårbar än nånsin förr?…

 1. Ja vi lever i ett sårbart samhälle. Vi tog bilen till o från Sthlm i julhelgen. Skulle jättegärna ha åkt tåg men vågade inte. Vem vill fira julen i en kall järnvägsvagn utanför Laxå?

  Gilla

 2. Det ska vara lite svårt och de flesta ämnen går att kreativt omtolka och komma runt. Fritt förhållningssätt. Det flesta som ska delta har svarat ungefär som du: hur ska man lyckas lösa den och den uppgiften, när man bor långt från var man föddes och inte har nån kontakt med sina rötter/föräldrar/gamla vänner, osv. Ja.. det gör uppgiften svårare men också mer kreativt utmanande i att hitta nåt som symboliserar ämnet. Ha det gott! / T

  Gilla

 3. På molnet! Uppe i det blå. Känns tryggt att det ligger där och inte i ens egen dator. Men har man ingen ström kommer man ju inte åt molnet heller. Hur man än vänder sig har man rumpan bar. Ja tur att man inte skulle ut och åka tåg eller flyga. Döden i grytan att ligga på en station och sova. Huvaligen!

  Gilla

 4. Hej! Du, jag tänkte höra med dig.. du som tar så fina bilder – jag och några vänner har ett halvfånigt fotoprojekt under 2012, där man man ska fotografera sitt år utifrån 212 givna punkter. Det är rätt lekfullt upplagt och öppet för mycket fria tolkningar. Så punkterna är inget man behöver följa slaviskt. Har du kanske lust att vara med kanske? Allt man behöver är en digitalkamera och en blogg. Gärna en blogg som är fri från annat,eftersom man kommer behöva tagga och sätta nummeretiketter. Läs mer på http://www.foto-yatzy2012.blogspot.com, om du är intresserad. MVH: T, Mr Oakbitch 🙂

  Gilla

  • Det är en utmaning att leva upp till. Och roligt att bli tillfrågad. Och ska absolut öppna en ny blogg för ändamålet. Dock ryggade jag lite när jag såg ämnena. Minst hälften av dem är inte genomförbara för mig. Men då får det bli ofullständig.
   Samtidigt kan vara nyttigt att gå utanför sina egna gränser också.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.