två busar gör promenaden osäker…


Jag ser dem varje år.  De växer upp men nöjen består. Kasta snöboll på bilister och folk som inget ont anande går på gatan. De känner sig ganska säkert där dem står och kastar bollar. Träffsäkerheten och längden på kastet har blivit bättre och bättre.

Nog måste  man vara förslagen för att hitta snö. Idag. Sånt stoppar förstås inte dessa förslagna småmän. De tog med sig gula påsar och med deras leksaksspade har dem finkammat Vasaparken, ( såg tidigare två smutsiga snöbollar som tidigare uppförde sig som snöman) alternativt har de skrapat snö från isbanan i parken. Påsarna var i alla fall fulla.

Och kriget kunde börja. Från tryggt avstånd. Trodde de. Tills någon ändå blev förbannad. Jag menar det gör ju ont att bli träffad från det avståndet med smutsig och isig snöboll.

och där for snöbollen i väg...foto: AntoniaB © 2011

och här springer de för glatta livet...foto: AntoniaB © 2011

De springer för glatta livet.  Förra året var de också ute och kastade snöboll på folk. Jag var på väg hem  när en man framför mig blev träffad. Och de stod bara där och garvade tills mannen gjorde en rörelse som om han skulle ta fram en pistol från höften. Ungarna blev skitskraja….sprang i väg allt de orkade och  såg dem inte mer det året. Och ärligt talat blev även jag rädd. Tänk om mannen verkligen hade en pistol på sig.

Annons

4 tankar om “två busar gör promenaden osäker…

  1. Man måste ju gen dem lite kredit för att de kämpat ihop snö som egentligen inte finns men att de kan skada någon annan för livet tänker de små glinen inte på . Lätt att en skitig isig snöboll tar på en bils framruta som kan orsaka en stunds ouppmärksamhet för föraren som då kan köra på någon annan eller köra på något som en t.ex. stolpe. En grusig isboll i ett öga är heller inte av den nyttiga varianten. Skicka in dina bilder till efterlyst så de åker fast !! (tog jag kanske i lite) Skämt åsido är det i alla fall synd att de inte har bättre vett i skallen !
    Påpassligt fotat !

    Gilla

    • Tanken slog mig att man kanske borde ringa till polisen, men om alla ringer med en massa obetydliga ärende så är en sån är nog inte högprioriterade. Dessutom innan de hinner hit så har slynglarna avlägsnat sig sen länge. Så fort någon reagerade på gatan så sprang de ju.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.