när julen förvandlas till en mardröm…


En gång är ingen gång, två gånger är en vana … men tre gånger är ju en trend. Och just den trenden gillar jag mindre, typ inte alls.  Först dog en nära släkting strax före julen 2009. Sen dog hans son strax före jul 2010. Han var min kusin och vi var nära vänner och han blev endast 56 år gammal.  Idag fick jag veta  att min mors bror har gått bort.

Det finns inget värre att man ska behöva sörja just till Jul. En helg som handlar om just om att måna om sina nära och kära.
Att dö är en naturligt del av livet. Därmed inte sagt att det är naturligt att den bästa helgen ska få sorgkant för all framtid. För den får ju. Minnen kommer alltid trängas upp på ytan. Julen blir det aldrig det samma.

Nåväl, man väljer varken tid när man ska födas och inte heller när man ska dö. Ibland kan jag undra om överhuvudtaget vi har något val här i livet?  Antagligen inte. Fast vi tror nåt annat förstås.

Visst var det märkligt att när jag tittade ut genom fönstret såg jag en ängel på himlen. Lite robust , lite som superman ( det var inte min morbror…eller vem vet kanske han var det ändå) men nog var det en ängel.
Vila i frid! Nyugodj Békében! R.I.P

en ängel i himlen...foto: antonia B © 2011

Det som jag tycker är märkligt med den här bilden är att min morbror var ganska likt en fågel. Och om jag ser bilden lite noggrannare så ovanför lite till höger kan jag se dessutom en kvinnlig ansikte och direkt bredvid en manligt profil.  Året innan dog hans svärson plötsligt, och året förre det  dog en av hans dotter med.  Ingen av dem dog vid julen dock.

Ens fantasi känner ju  ingen gränser. Jag tror ju inte ens på liv efter att vi har dött ( tror inte heller på Gud). Ändå ser jag saker som kanske ingen annan kommer upptäcka i bilden. De flesta ser nog bara en moln vilket som. Och det är bra det med också.

Annons

6 tankar om “när julen förvandlas till en mardröm…

 1. Pingback: Och min ängel då?… « Divage

 2. Verkligen underbar ängel! Moln är mysiga. Jag tror dom finns för att vi ska kunna drömma och se i himlen. Nej, jag är inte heller troende. Gud är en konstruktion. Dock tror jag att vi får en glädjechock när vi dör. Vi som är snälla alltså. Inte bödlar och såna. Dom får ett helvete. Förra året dog en vän på juldagen. Inte kul. Men så länge man minns en person lever dom sägs det.

  Gilla

 3. Oj vilken häftig bild! Det ser verkligen ut som en ängel. Vi har också mist en kär släkting nyligen och som du säger så sker det ofta före jul. Hustruns mormor dog faktisk på själva julafton.
  Trösten är att det föds nya barn i släkten. vi har varit på ett dop också nyligen. Och i januari väntar vi på det första barnbarnet.

  Trevlig adventshelg!

  Gilla

 4. Det där med att dö nära julen är ett elände.
  Min mormor dog på julafton, min pappa dog på den 21 december…
  en ständig påminnelsae om dödligheten även om det nu är jul,……
  Hoppas bara dom träffas där uppe alla nära och kära…..
  bless them eller vad man ska säja

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.