på allas läppar…benetton


Benetton lyckades igen… Visserligen har gått ganska många år senast de var i blåsväder för sina reklamkampanj. Här är några år som utmärkte sig:

1993 var det båtflyktingar, soldat med benknota, översvämning och familj med döende person samt en svart och vit flicka och inte minst en präst som kysser en nunna.

2004 var det bara apor som stod för uppmärksamheten

2008 kom bilder med den döende aidssjuka som delar ut kondom, nyfödda blodig barn

2011 är gubbar som kysser varandra. Nu är det inte vilka gubbar som helst utan politiska fiender.  En symbolisk önsketänkande då egentligen alla vill vi ha fred men kommer nog aldrig hända…

Så  Benetton är inte första gången i blåsväder. Antagligen inte sista gången heller. Men det lyfter deras märke betydligt mer än en snäll och för övrigt intet sägande reklam hade gjort, med färgglada tröjor hängande på stelvackra allvarliga modeller med alldeles för stora ögon, med alldeles för lite kroppsfett på kroppen och ännu mindre kreativa tankar i huvudet som finner sig i att leva på salladsblad och ständigt nedvärdering.

Så senaste reklamen har återigen politisk önsketänkande. Frid ska det vara. Men Vatikanen  fick dåliga vibbar. Undrar vilket upprörde mest. Att Påven kysser Imamen eller att Imamen kysser Påven ( tolkningsfråga så klart. ) Eller om det faktum att en man kysser en annan man. Dessutom de anses ju heliga genom sina ämbeten. Såna saker är ju extremt känsliga i vissa kretsar.Och nog kunde det leda till krigiska handlingar.

Faktum  är att av dem bilder jag såg är just bara en som en kvinna är med och det är Merkel som kysser Sarkozy eller tvärtom.

Resten av bilderna kan ses på Expressens sida.
Kampanjen handlar om att vi inte ska hata varandra. Vackert tanke i en ond värd.
Kommer hatet mildras? NEJ. Men alla kommer prata om det. En het samtalsämne i en kall klimat.

Expressen, AB

3 tankar om “på allas läppar…benetton

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.