på min bekostnad och på din med…


Vad gör alla dessa vd- typer med all pengar de tjänar?  För det verkar som om de får ändå det mesta sidan om sina höga löner.
Jag är kund hos Nordea och har under åren ifrågasatt några gånger att de använder mina pengar helt gratis. Inte ett öre får man som ränta.  Vill man ha ränta på sina pengar ska man flytta  pengarna till ett så kallad sparkonto.  Men från sparkontot kan man inte sköta sina betalningar utan man måste flytta pengar till sitt vanliga konto. Och det blir en hel del flyttande fram och tillbaka, men så jävla mycket ränta får man ändå inte så frågan är om det är värt med all extra arbete. Och det är säkert många andra också struntar i att flytta pengar fram och tillbaka och har en betydande summa där det inte förräntar sig.  För i ett företag rinner räkningar in i mer löpande än det gör i ett hushåll.

Det är mig inte heller främmande att byta bank, men vad ska man ha då. Då andra är bara en snäppet bättre om ens det.

Och jag är ju inte ensam som har företag och har Nordea som huvudbank. Så det blir enorma summor banken tjänar just för att de använder mina och dina pengar utan att det kostar nåt för dem. Men så fort en kund nyser inne i banken så kostar det.
Cheferna är fenomenala att belöna och prisa sig själva. Det är ju mycket pengar som rinner ju i. Girigheten verkar inte känna några gränser alls. Gärna avskeda lite mer folk också så att lönsamheten blir ännu bättre. Allt ska bort – vi själva ska sköta allt framför våra datorer så det inte mycket personal som behövs längre. Och den dagen vi får en landsomfattande elavbrott eller några anonyma hackar sig in i systemet för att blockera, kommer det bli en världsomfattande kaos.

Jag har inget emot att en VD bor på ett slott eller i en paradvåning, men det får han för helvete köpa själv av sin horribla  jävla lön.

Vad är det för girighet som löper amok över hela världen?  Inte så konstigt att Grekland har hamnat på ruinens brant.  Landets många mångmiljardärer skulle kunna köpa upp halva Europa utan att göra håll i plånboken. Är det inte dags att hjälpa till lite.

e24, SvD

Annons

11 tankar om “på min bekostnad och på din med…

 1. Den Som Har Mest Pengar När Han Dör Vinner.
  Det är ett kul spel, det. Bättre än Alfapet och Fia.
  Ack ja, denna girighet …
  Kastade om två bokstäver i min förra kommentar –
  a s t e r o i d ska det vara. Ju.
  Håll i hatten (=samtliga dina hattar) när det inatt är asteroid-dags!

  Gilla

 2. Ja, jävlar va´rika en del är. Det är bankerna som styr. Det är bankerna som är regeringarna i varje land. Man blir lurad. Hela tiden. Varför kan man inte bara ha ett konto med hög ränta på. Nej. Nej. Så bra ska vi inte ha det.

  Gilla

 3. Bra rutet! Helt ofattbart att ingen politiker kan gå in och rensa i bonusträsket. Det går nog bara att använda lagstiftning. Verkar inte som finansministerns ”vädjanden” om återhållsamhet har nån större effekt.

  Trevlig helg!

  Gilla

 4. Huvudet på spiken som vanligt Antonia! Du skriver så bra och låter dig inte luras, jag går runt och tror att det ändå ska bli bra på något sätt…
  Din bild var minst lika fin på papper som på datorn och ligger nu i en enkel vit ram 🙂
  Kram!

  Gilla

  • Det blir aldrig bättre om man inte morrar. Fast det hjälpte ju å andra sidan inte mig. Men om ingen säger nåt blir det definitivt inte bättre.
   Vad glad jag blev att du gillade bilden.
   Hoppas att du kan använda de småbilderna också. 🙂 För du hittade dem väl också?

   Gilla

   • Oj då, de små bilderna hade jag missat totalt!!! Vilken tur att jag inte hade slängt kuvertet! Visst var de där och jättefina är dem! 😀 Tack så mycket för den fina presenten! Jag tror jag ska skaffa en ram med 3 fickor till dessa, jag tror det finns såna ramar om man vill ha flera bilder 🙂 Vad glad jag blev nu 🙂 Kramar till dig!

    Gilla

 5. kära Antonia, kunde inte säga det bättre själv. Vad har dom för planer för alla millioner ?? Jo, det är kul att se pengar VÄXA, men det kan man inte som bankkund. Man kunde ju tycka att dom till ex. höll med bank/visakorten då vi ju inte har en krona för allt de lånar gratis…. sorgligt med all girighet… tillex. så borde man ju tyckas ha råd att köpa sin egen lägenhet och därigenom också slippa medias och hela svenska folkets reaktioner, men men…får man en lägenhet för millioner gratis, så e det väl svårt att säga nej, eller hur ?? Så verkar det ju.
  För övrigt önskar jag dej en trevlig helg från tätorten Holmsund (nu helt lycklig och nyfriserad)
  kram

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.