vårt virtuella fängelse…


Nu även betalkort ska samarbeta för att snärja kunder för att vi ska handla ännu mer. Snart kan man inte ens gå på toalett utan att våra vanor ska synas.

Själv använder kort så lite så möjligt. Jag vill inte att någon ska veta mina köpvanor, när jag köper fläsk (händer i och för sig aldrig) eller kyckling, om jag äter ofta fisk, eller om jag lever uteslutande på skräpmat. Inte heller tycker jag att någon ska behöva veta när jag köpt senast en jacka och var har jag gjort det.

Jag vill verkligen ingen riktade reklam när jag är på nätet. I och för sig är jag ganska oseende när jag är ute på nätet. Dem flesta av reklamen ser jag inte.

Nu hackas det höger och vänster. Lösenord avslöjas – bajs och bajskorv- vad säger den om en människa?  Ja, vi är ju olika i våra val.
Ja, jag var medlem på Bloggtoppen. I ett desperat försök för att få flera läsare. Hjälpte det? Inte ett dugg.  Jag använder dock många olika lösen, dessutom tror jag inte att just mina saker har nåt intressant att gräva i heller.

Men jag är för att stora sidor hackas. Ju fler desto bättre. För människorna har en alldeles för stor tilltro till internet. Swedbanken är eller var nedsläckt på grund av datorhaveri. Ingen kunde sköta sina betalningar och att göra det över disk kostar en mindre förmögenhet idag. Kan inte exakt siffra men kostar mellan 60-100 kr  per faktura. Blir dyrt om man har många.

Helt klart att staten vill ha total kontroll. De vill veta vad vi köper, var vi handlar, hur mycket pengar vi gör av med, hur ser våra skulder ut, var man har roat sig på kvällen, hur man reser, var man bor, allt ska finnas på pränt någonstans.

Och jag gillar inte det. Nån måtta får det va. Så ni som hackar hacka på bara. För kanske är det enda sättet att motarbeta det.

Ska vi leva våra liv i ett virtuellt fängelse? Där allt överlappar varandra och allt registreras? Är det framtiden?

Och nu ska jag laga mat. Kanske ska lägga upp lite bilder på min lunch.  😉 Sånt brukar dra massor av läsare. Undrar varför?

AB , DN, DN

Annons

9 tankar om “vårt virtuella fängelse…

 1. När kommer lunchbilderna? ”Vi kan inte vänta”, uttryckte sig (S). Inte jag heller! Ja, med nya tekniken öppnar sig allt mer oanade möjligheter för en statsmakt. Eller en jättekoncern. Läste nyligen boken ”Google-koden” om företaget. ”Don´t be evil” är ju koncernens interna motto. Kan (också) tolkas som att man (förstås) är ytterst medvetna om de ”svarta” möjligheterna från det hållet.

  Gilla

  • hahhah… lunchbilder. Det vore nåt.
   Jag lägger den på vänt.
   Google-koden har jag med, men har inte hunnit läsa än. Just nu känns som om man inte ens kan ringa från de nya telefonerna utan att google dyker upp med sin kontaktlista. Det är aldrig bra när ett företag får skriva agendan.

   Gilla

 2. Tror inte att det är bilder på mat som drar läsare, tror snarare att det är så att folk som har stora bloggar inte kan leverera tillräckligt många intressanta inlägg så därför bloggar dom om så innehållslösa inlägg som vilken mat dom ätit.

  Gilla

 3. Facebook är nog dom som mest håller reda på vad vi gör. Förutom all information Facebook så registrerar dom också vilka sidor vi är inne på när vi loggat ut.

  Jag tycker att internetbanken fungerar bra. Jag håller på med lite aktikeköp på kul och då är det lättvindigt att sitta hemma. jag kommer fortfarande ihåg när man fick ett tjusigt aktiebrev att lägga i bankfacket.

  Gilla

 4. Snart är kontrollsamhället klart och fullbordat. De kommer att förbjuda kontanter i framtiden. Det kommer bara att bli kort. Total kontroll med andra ord. I Louisiana i Amerika har man börjat förbjuda kontanter!!!

  Gilla

  • Och så är det konstigt att folk förköper sig och sätter sig i skuld. Men det är kanske tanken över det hela. Förslava fotfolket genom att de tappar greppet på den egna ekonomin. Skuldsättning verkar ju vara målet.

   Gilla

 5. Ang: Tintin-filmen.
  Det blir 3D, det var det enda som hade engelskt tal så jag vet inte hur mycket jag kommer uppskatta det… 3D är inte riktigt min grej. Jag har faktiskt inte heller förstått hype:n kring Tintin men det kan vara för att jag kom till Sverige som 8-åring men inte tackar jag nej till en bio-kväll! Hahaha. 😀

  Gilla

 6. Undrar om det där med kortbetalning är någon generationsgrej?
  Själv har jag inte tänkt så mycket på det & betalar gärna med kort, mest av bekväma skäl. Inte gör det mig heller så mycket att min bank känner till hur mycket jag handlar kaffe i månaden, Skandiabanken sammanställer alla mina kortköp varje månad så det blir enkelt att överblicka hur mycket kaffe jag handlat för… vilket behövs då kaffe är min stora last. 😉

  Gilla

  • JA, kanske är det en generationsgrej. Den nya generationen blir helt klart infasad på denna totala övervakningen, som då blir helt klart naturligt och godtagbart. JAg har svårt för det och var dag det går blir det mer och mer svårare.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.