snärjd…av minst 2 sekter…


Är det bara jag som tycker att Facebook har blivit jobbig? Snart kan man inte gå in på en sida utan Facebooks inblandning. Alltför ofta blir jag ombedd att logga in genom Facebook alternativt Google.

Jag tycker att det är obehaglig. Börjar verkligen känna mig övervakad i allt jag gör,  kanske i allt jag skriver och snart väl allt vad jag tänker också.  Snart kan man  inte göra nåt utan att vara medlem hos huvudsekterna Facebook och Google.

För man hör inget annat att man ska ”gilla” saker och företeelser genom Facebook, att man ska anmäla sig till olika saker genom Facebook, nu sker även kommentarer hos tidningarnas kommentarsfält gå genom Facebook. Helt plötsligt är min snökänga  full av Facebook.

Och när man väl har loggat in genom Facebook, så står då också att dem kan använda dina vanor för att skicka reklam och gud vet vad.  1984 har inträffat 2011 med full kraft. Och vi verkar ta det.  För vi har inget val. För vill man delta i internets värld, då får vi finna oss att bli övervakade.

Maktlösheten växer inom mig.
Och vad kan jag göra åt det?
Starta en Facebookgrupp? ….eller?…. 😦

Och nu har jag råkat läsa att jag har rätt. De övervakar.  Det som var roligt förr börjar förvandlas till ett mardröm.

AB, AB, AB,

Annons

6 tankar om “snärjd…av minst 2 sekter…

 1. Vad tycker du vi ska göra åt det, då?
  Skapa en missnöjessida, kanske! 🙂

  Och du, jag tar inte illa vid mig. Har bara inte kommit så långt i mitt photoshopande än, att jag vet hur man ska göra. Men det kommer. 😀

  Gilla

  • Som jag skrev kanske får man starta en facebooks grupp 😉

   I programmet Lightroom är väldigt enkelt att räta upp bilder, något lite mer knepigt i Photoshop, eller så kan man ha stödlinje redan i kameran så att man ser hur linjerna ligger till 🙂

   Gilla

 2. Eller så kan man helt enkelt avsluta sitt medlemskap och bara strunta i Facebook! Och man behöver inte gilla, om man inte vill! Jag brukar inte ”gilla” saker där. Skriver dock inte heller vad jag har för mig på dagarna, för allvarligt talat vad bryr jag mig om vad han eller hon gör just nu. Använder nästan inte min facebook sida numera, alla mina bilder och det jag skriver ligger på min hemsida, så vill man läsa eller titta på mina bilder får man göra det där. Tycker inte att Facebook har rätt att använda mina bilder(vilket de tydligen kan göra om man är medlem), eftersom jag har upphovsrätten på dem. Så enkelt är det bara.

  Gilla

  • Bertil!
   Jag tror inte att det är så enkelt. Jag är inte heller nämnvärt aktiv på Facebook, (förutom att bloggen går ut dit automatiskt, för man så gärna vill ha många läsare)
   Men på fler och fler ställen kommer man ingen vart om man inte har facebookkonto. Och DET irriterar mig. Har avstått flera gånger att bli medlem för att jag inte ville göra det genom FB.
   Jag gör inte heller uppdateringar om vad jag gör eller inte gör.
   Inte tror jag heller att det finns intresse i det. Lever ett vanligt liv som alla andra.
   Dessutom spionerar Facebook på alla som använder och kollar var du har varit på nätet även om du loggar ut.
   Det är precis som hos sekterna. Och visst kan du kanske avsluta kontot hos dem. Kanske! Men då blir det svårt för övrigt att ha internet. Och Google är inte heller bättre. Vi är snärjda.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.