Juholt…roffarklubbens nya medlem…är ärligheten på väg att dö ut?


Politiker  har  väldigt bra löner. I alla fall  svensk mått mätt. Juholt kassar in 140 000 kr i månaden. Och säkert får han andra uppdrag betalt också. Lite styrelse här och lite styrelse där.  Resor betalda,  i riksdagen kostar lunchen inte mer en 20 kr ( och det blev ramaskri när priset höjdes, för det drabbade ju de allra fattigaste 😉

Hade politiker jobbat ideellt hade jag förstått all bidrag och subventionering de kan tänkas få. Men inte när lönen är högre än de arbetarnas  de faktiskt representerar.  Har de inte stolthet i kroppen? Men de själva är i bräschen för att vanliga folk inte ska ha helst bidrag.

Jag har flera kunder som har fått jobb på annat ort. Ofta säljer de lägenheten de har i Stockholm för det blir dyrt att ha två. Naturligtvis ingen jag känner tjänar heller 140 000 i månaden.
Fattiga pensionärer får däremot alltid bevisa varför de ska ha bostadsbidrag. Och de bör alltid veta vad som gäller. Kulbo kan de deffinitivt inte ha.

Men det är enkelt att säga att jag har inte vetat om det.  Men om jag köper en vara i god tro som var tex stulen, jaaaaa… då är jag ändå medskyldig till brottet. För jag borde ha kollat upp om varan inte var stulen. Då gäller inte längre god tro.
Politiker är också människor. Men människor som vi har eller borde ha större tro på. Och inte prata om respekt.
När politiker  fifflar borde det ha större konsekvenser. Klarar Juholt igenom detta med jobbet i behåll, kommer jag för långt tid framöver tappa min tro och respekt  på politiker i synnerhet och rättvisan i allmänhet.

Det är ingen lustigkurre jag vill ha som toppolitiker som drar skämt och gör roliga grimaser , jag vill ha någon man kan se upp till och framförallt kan  lita på. Frågan är bara om det finns såna människor längre?  Eller ärligheten är en utdöende egenskap?

AB, Expressen, Expressen, SvD, DN, DN,

Läste just den senaste. Juholt har inte förstått frågan. Snyggt och han vill gärna leda Sverige. Att påstå något sånt är så oförskämt att jag hittar inte ord. Det är återigen att blanda bort frågorna.

AB

14 tankar om “Juholt…roffarklubbens nya medlem…är ärligheten på väg att dö ut?

 1. Ursäkta att man hoppar in i debatten, men det jag läst tycker jag är smått roande. Jag är inte ironisk, jag bara menar att det är skönt att höra att folk(som vi) regerar på oärliga och giriga människor (politiker oftast). OCH det där med dubbelboende ?? Vem av oss som har ett särbo/iblandbo förhållande BETALAR till vår partner när vi hälsar på en vecka eller så eller får vi betalt av vår partner när hon/han besöker oss. Också en aspekt som ännu ingen vidrört såvitt jag kunnat läsa mej till. Det hela är bara så snaskigt eländigt och absurt… samma sak som att inte kunna skilja på ditt och mitt faktiskt. Klart det är stöld. Stöld från svenska folket. OSS.

  Från detta till nåt liknande, nämligen den där centerpolitikern som blev aktuell när Maud tackade för sej. Det första han gick ut med var att protestera över politikernas pensioner efter x antal år i riksdagen. ALLA tycks ju ha ett jobb som dom är tjänstlediga ifrån, VARFÖR ska dom då ha pension ?? Vore det personval så skulle han få min röst, för han tänker i allafall i rätta banor. Honom skulle vi klona…

  Önskar er alla en trevlig helg

  Gilla

  • JA, det är bara att hoppa in i debatten.
   Självklart fick han behålla sin position. Sitter man högt kan falla stort, men är mer troligt att man klarar sig. Och Juholt har gjort det. Han får ljuga ( om att satt fängslade i Polen för smuggling) , han får bostadsersättning för det är så för politiker med vältilltagen lön. Det är viktigt att han kan ha sin lön intakt annars hur han ska köpa sin herrgård att dra sig tillbaka vid ålderdomens höst.
   Det är väl dags att se över regler för politiker, men sånt görs väl av dem själva, så klart att den behålls i fortsättningen också.

   Gilla

 2. Gillar varken sossarna eller Juholt men tycker att det har blivit för mycket. Det är tragiskt att vi inte har en fungerande opposition i landet. Det måste man fär att en regering att rycka upp sig.

  Gilla

 3. Förstår inte uppståndelsen om Juholt.
  Varför inte:
  Carl Bildt (M) utrikesminister – utredning för brott mot folkrätten
  Annie Lööf (C) – bostadsklipp, 130 000 kronor skattefritt, mutanklagelse
  Sofia Arkelsten (M) – bostadsklipp, motbrottsanklagelse
  Emil Källström (C) – samma som Juholt
  Fredrik Reinfeldt (M) statsminister – lön till barnflicka 40% under kollektivavtalet
  Anders Borg (M) finansminister – svart städhjälp under 3 år
  Ulf Kristersson (M) socialförsäkringsminister – skumme lägenhetsaffärer och tog bostad från hemlösa, svårt sjuka, utsatta kvinnor.

  Och då får man ändå säga att Källström och Juholt inte har gjort något fel (enligt reglerna) även om Juholt har betalat tillbaka.

  Blir så trött på tjafset. När ska det pratas politik i det här landet istället?

  Gilla

  • ”Blir så trött på tjafset”. Så kan man också se det. Jag blev inte trött på dina inlägg om hur synd är om dem sjuka och deras problem.
   Visst han är inte den enda som inte sköter sig, men just nu är han den enda som siktar på statsministerpost. Myglar han nu hur blir det sen?
   Jag kan överhuvudtaget inte förstå varför han ska ens bidrag för sin boende. Med ett lön som jag själv och många andra som han ömmar för får inte ens på 6 månader. Så visst skulle han kunna betala sin egen hyra. Dubbelboende eller inte. Och all det andra förmåner de får.
   Medan en stackars sjukpensioner ska ju bevisa till sista ören att hon/han har rätt till bostadsbidrag.

   Gilla

   • Men snälla Antonia, jag menar inte att du tjafsar. Jag menade tjafset om alla politikers fusk. Riksdagsledamöten har precis höjt sitt arvode med futtiga 1000:- kr. Tänk om en pensionär hade fått det. Jag håller ju med dig om alla förmåner och bla…bla..bla…
    Det jag menade är att vi hade en partiledardebatt i riksdagen och vad har vi hört om innehållet av den debatten? Så gott som ingenting.
    Det är det jag är trött på. Jag skulle önska mig att vi hörde lite mera om politik istället. Det som händer hela tiden och som ingen verkar vara intresserad av.

    Gilla

    • Man tjafsar om politikernas fusk för att de fuskar. Det är de själva som har satt i en sån position.
     Men folk är inte intresserade av politik längre, då många inte känner längre att politik är för dem.
     Inget känns som blir bättre och det är det enda man kan greppa just när politiker gör sig bort.

     Visst det har varit debatt i riksdagen, men den har ingen tradition i Sverige. Folk sitter inte hemma och kollar debatten.
     Det gör mina föräldrar …fast det gör de allt för ofta till förbannade medborgare. Utan makt.
     Det borde finnas en radiokanal där man alltid kunna lyssna på vad som sägs och debatteras i plenisalen.

     Gilla

 4. Skitbra! Man riktigt längtar efter riktiga människor som politiker. Finns säkert men långt ner i hierarkin. Det som sker är otroligt. Hyran och fyran kommer att bli en klassiker i roffarklubbens garderob.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.