svampen skrämde halvt ihjäl mig…


Man kan ju råka ut för det mesta i sitt hem. Löss har blivit den senaste plågan i svenska hem. Innan var det mögel, svart mögel i badrum och grönmögel i kylskåp. Kvalster gömmer sig i våra sängar. De ser ut som obehagliga monster i lagom stor förstoringar. Dock är kvalster mindre en mindre, så det är bara extrem allergiska som får ta upp kampen.

Nåväl… jag brukar kolla min blomkruka varje morgon. Varför? för att den står i fönstret och jag kollar alltid hur vädret är för dagen. Men helt plötsligt set jag nåt jag har aldrig sätt tidigare. Något gult som såg ut i formen mest som Ahlgrens godisbilar i stiliserad form. Fast gul. Läbbig syn var det…

Jag blev skraj. Undrade om det var någon konstig insekt som har rotat sig i blomkrukan? Eller vad annars kan det va? Efter att jag har lugnat ner mig lite ( den i alla fall  rörde sig inte, fast kanske ändå, för den var definitivt inte där på kvällen. ) Petade på den med en kniv. Och då först då såg jag att det var en svamp jag har fått i mitt vardagsrum, växande i en kruka som annars ger rum åt en dracena jag har haft i 25 år.  Nu är jag ingen expert på svamp men den var ganska lik en kantarell.

Med två ägg blev det en fin fin frukost. Här är bilderna :

svamp...foto: antonia © 2011

svamp...foto: antonia © 2011

Det är ju lite löjligt att jag blev så rädd, för när man vet vad det är så det är inte alls en skrämmande syn. Men när man inte förväntar sig en svamp i form av godisbil bredvid sin gröna växt, blev det till  en suspekt upplevelse.

3 tankar om “svampen skrämde halvt ihjäl mig…

    • Jag blev förvånad själv över svampens framfart. Och självklart åt jag inte svampen. Det var bara ett skämt som vi brukar ha i min familj. När jag kom hem med några få ynka svamp från skogen, brukade min far säga….men det här blir jätte god middag om man slår 5 ägg över svampen.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.