ta bort lagarna…eller gör rent hus…på toppen!


Trött man blir på politiker. På alla utan undantag. De har en eget regelverk som gäller endast dem. Vi andra får straff när vi begår brott. Inte hög straff men ändå.

Men är man politiker då kan man göra vad fan man vill. Har man en månadslön på 140 000 kr så ska man kunna betala sin hyra själv. Även vid dubbelboende. Men varför inte flytta som andra gör när dem får jobb på annat ort. Det gör i alla fall de jag känner. Och att hans s.k. kulbo har en bakgrund som bedragerska gör inte saken enklare. Inflytande kanske  eller behövdes inte heller. Politiker har en faiblesse ändå att tro att de är onåbara  på något sätt och låtsas om att dem inte hade en aning om det hela.

Politiker kan också få lön fast de inte jobbar längre. Inte heller behöver de söka jobb. Det vore väl förnedrande antar jag. Vad sa Annika Billgren nyligen? Hon behövde pengarna för att ha den som backup när hon startade eget.  Känner återigen många som inte hade backup när de startade eget. Man startade på vinst och förlust. Det får brista eller bära och oftast ger det vinst men många får stänga igen med förlust. Utan backup från tidigare jobb.

Och inte att glömma när dessa prominenta herrar och damer får nytt superjobb, samtidigt som de får betalt sidan om på grund av det politiska uppdrag de tidigare hade  men nu är en minne blott.

Vilken arbetare får lön från sin tidigare arbetsgivare efter att de har slutat jobba hos dem? Räck upp handen så jag kan räkna dem.

Och vad är detta att man blir politisk vilde?  Återigen om en arbetare missköter sig och till slut får arbetsgivaren nog och säger upp suputen ( vilket egentligen man inte får enligt lagen…men vi ponerar att man får), inte kan den uppsagda vägra och komma in till arbetsplatsen för att göra egna saker och även fylla fickorna med lön.  Eller kan man det?

Men småmänniskor med småmedel har jag ändå lättare att förstå om de fuskar. Studenter, arbetslösa, sjukskrivna som har svårt att klara sig igenom vardagen. Det är inte rätt ens om dem gör det, men politiker med vältagna löner… Jag hittar inga ord. Och förutom att jag inte hittar ord undrar jag om jag kommer ens hitta mina valsedlar när den dagen kommen.

Inte så konstigt att samhället börjar rämna. Eliten med feta plånböcker har en tendens att roffa åt sig… och alltid ha en bra förklaring varför fel är rätt och komma undan speciellt dem med basröst och mustasch.

Expressen, Expressen, AB, AB, SvD

2 tankar om “ta bort lagarna…eller gör rent hus…på toppen!

  1. Ta bort lagen eller gör lika för alla. Ska en fattig student, arbetslös person kunna dömas så ska det gälla alla.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.