kinesisk troll…


….Smaken är som baken. Jag tycker vovven ser tokigt bedårande ut. Skulle jag köpa hund skulle jag välja just den här sorten. Lagom liten lagom stor lagom tokig.

excentrisk troll...foto: AntoniaB © 2011

Rasen heter Chinese Crested.  Ursrungligen kommer den från Afrika trots sitt namn. Har funnits redan i forntiden. Vikten är en lagom 2- 2,5 kg.

Tyvärr är de något sönderavlade och kan problem med klor och tänder. Lustig att två hårlösa ger ofta små lurviga valpar som kallas powder puff.  Parar man hårlösa med power puff kan man säkra kontinuiteten hos rasen.  De är livliga och tillgivna sällskapshundar.

Jag gillar dem, men troligen kommer jag aldrig skaffa varken hund eller katt.

Annons

4 tankar om “kinesisk troll…

  1. Vilken mysko hund! Nej, jag skulle inte vilja ha en sån. Synd att du inte vill ha en katt. Har tre ungar som är tolv veckor och som borde få komma till någon snäll. De är så gulliga. Jag smäller av. Små hundar bits för dom är rädda. Inte att leka med egentligen.

    Gilla

  2. Lita aldrig på små hundar! Blev själv påflugen mot ansiktet av en småhund. Kunde inte garva på en hel vecka p g a stygnen på läppen. Har visserligen också blivit biten av stor hund (en schäfer), i benet. Men – ändå är jag faktiskt stor hundvän, har haft flera hundar och förstår mig inte alls på hundrädda. Vovven på bilden – med frisyren Stormy weather -borde omgående tas till hundfrissan. Finns i USA, sannolikt även här i landet (?).

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.